Oudercomité

We hebben een actief oudercomité dat meewerkt aan schoolfeesten. Zij kunnen altijd ondersteuning vragen aan KOOGO (koepel van ouderverenigingen).

Ons oudercomité plant soms acties binnen de school. Hiermee zamelt het geld in dat naar de kleuters gaat. Zo verkopen ze bijvoorbeeld wafeltjes of mandarijntjes. Met het ingezamelde geld koopt de oudervereniging bv. een nieuw speeltuig voor in de tuin, nieuwe puzzels, boekjes ...

In het begin van het schooljaar is het oudercomité steeds op zoek naar nieuwe mensen. Heb je zin om mee te komen vergaderen? Het oudercomité komt een vijftal keer samen tijdens het schooljaar. De leerkracht van je kleuter geeft je graag meer info. Wij hopen je te mogen verwelkomen in ons oudercomité!

Ouderparticipatie

Ouders helpen in de klassen tijdens spelmomenten, aan de computer, knutselactiviteiten, kookactiviteiten, uitstappen ...

Oudergroepen

De school organiseert informatiesessies, werkmomenten, koffiebabbel ...

Oudercontacten

Bij de start van het schooljaar is er eind augustus een welkomstmoment. U kan in de loop van het schooljaar ook naar een individueel oudercontact gaan. U kan het dossier van uw kind mee opvolgen. Verandert je kind van school? Het dossier van uw kind gaat mee.

De oudervereniging is een vereniging waar alle ouders lid van zijn. Deze vereniging werkt samen met het schoolteam. Zo proberen we aan een aangenaam schoolklimaat te werken voor je kind.

Taken van de oudervereniging

  • Organiseren van activiteiten zoals de kerstfuif en het schoolfeest.
  • Helpen tijdens klasactiviteiten zoals knutselen en hoekenwerk.
  • Deelnemen aan uitstappen. De klasleerkracht vraagt dit ruim op voorhand.

Het oudercomité zoekt steeds naar helpende handen. Heb je interesse? Vraag om meer informatie bij het secretariaat of de directie.

Elke scholengemeenschap van het Stedelijk Onderwijs heeft een schoolraad. Dit is een officiële vergadering van ouders, leerkrachten en mensen uit de omgeving die zich betrokken voelen bij de werking van de scholen. De bedoeling is dat de schoolraad informatie krijgt over de leef- en leeromstandigheden op school: wie beslist of doet wat en waarom? Wat gebeurt er allemaal en wat zijn daar dan de gevolgen van voor kinderen, ouders, schoolteams en directies? Zij bespreken dit allemaal tijdens vergaderingen en geven dan advies of doen voorstellen aan het schoolbestuur.

Ouders en leerkrachten bespreken in de schoolraad verschillende thema’s die belangrijk zijn voor de scholen. Zij geven ook advies over vastgelegde thema’s zoals het profiel van de directeur, het organiseren van de nascholing, projecten die de school wil doen zoals sport op school of milieu. Elke schoolraad komt een aantal keer per jaar samen om deze thema's te bespreken.

Elke schoolraad heeft ook enkele rechten en plichten. Zo heeft een schoolraad recht op informatie, inzage van documenten en het recht om gehoord te worden. Verder hebben de leden een informatie- en communicatieplicht tegenover het personeel, de ouders en de leerlingen.

Wil je graag meer informatie over de werking van een schoolraad? Neem dan even een kijkje op de website van KOOGO.

Op dit ogenblik komt de schoolraad van scholengemeenschap zuid niet samen.