Encora

Centrum voor Volwassenenonderwijs

Schoolborden voor Mali

In april lanceerde de vzw Mali-ka-di een oproep om (afgedankte, maar nog bruikbare) groene schoolborden te doneren aan een schooltje in Fintiguila, Mali. Willie van Peer, cursist Italiaans bij Encora en actief bij die vzw vroeg onze school of we borden konden schenken. Zo komt het dat er nu enkele groene schoolborden die dienst hebben gedaan bij Encora op weg zijn naar Mali.
Schoolbord voor Mali

Een lange reis.
Eind vorig schooljaar werden bij Encora enkele schoolborden opgehaald. Hun bestemming, een schooltje in Mali. De borden werden verscheept vanuit Antwerpen en zijn goed aangekomen in Conakry (Guinée). Vandaar werden ze over de weg vervoerd. Eerst naar Bamako, de hoofdstad van Mali, en dan naar de stad Ségou. Daar staan ze nu in een atelier te wachten tot het einde van het regenseizoen. 

Regenseizoen maakt de dorpen onbereikbaar.
Het duurt nog even voor de schoolborden ook echt in gebruik genomen kunnen worden, want door de overvloedige regen tijdens het regenseizoen zijn de dorpen onbereikbaar. Doordat de wegen onder water staan en hele gebieden ondergelopen zijn waardoor het water niet weg kan is het onmogelijk om er met een vrachtwagen doorheen te komen.

De reis gaat verder...
Wanneer het in oktober ophoudt met regenen gaan de schoolborden met de vrachtwagen over de zandwegen naar hun eindbestemming.

Meer infomatie over het project.
Het project is een initiatie van de vzw Mali-ka-di. Meer info kan je lezen op hun website: www.malikadi.org en op hun facebookpagina.

 

Hieronder enkele foto's die werden genomen bij het ophalen van de borden op de campus Grotesteenweg van Encora in Berchem.

Schoolbord voor Mali Schoolbord voor Mali Schoolbord voor Mali

dinsdag 21 augustus 2018