Leer en creëer

Ontdek je talenten in de workshoptenten

Encora laat je proeven van hun opleidingsaanbod door middel van verschillende workshops, waar je zelf aan de slag kan. In de 'dome' van FabLab+ ontdek je de wereld van Virtual Reality en ook de Academies bieden enkele creatieve workshops aan.

Tent Talks: inspiratie voor een nieuwe generatie

In de gezelligste tent van het park kan je luisteren en kijken naar inspirerende sprekers en films met één rode draad: onderwijs.
De talks worden aan elkaar gepraat door Sven Pichal.

Programma:

 • 11.00 - 12.30 uur: StedelijkOnderwijs.tv
  Inspirerende verhalen uit onze 116 scholen, academies en centra voor volwassenenonderwijs.
   
 • 12.30 - 13.50 uur: Inclusief, een film van Ellen Vermeulen
  "Inclusief" gaat over vier kinderen met een beperking die les volgen in het gewoon onderwijs. In deze observerende documentaire gaat het er niet over of inclusief onderwijs al dan niet werkt. De film tracht Rosie, Sami, Irakli en Nathan een stem te geven in het debat dat over hen gevoerd wordt.
   
 • 13.50 - 14.00 uur: Verwelkoming door gastheer Sven Pichal
  Gastheer Sven Pichal, bekend van radio en televisie, leidt de sprekers in en praat de verschillende Tent Talks aan elkaar.
   
 • 14.00 - 14.30 uur: Brenda Froyen
  Brenda Froyen is lerarenopleider aan de AP Hogeschool Antwerpen, auteur van de boeken 'Kortsluiting in mijn hoofd', 'Uitgedokterd' en 'Lena', en lid van de Hoge Gezondheidsraad die adviezen geeft over hoe omgaan met psychiatrische diagnostiek. In september 2019 verschijnt haar volgende boek, 'Pssst', een non-fictie kinderboek dat uitlegt wat psychische ziekten zijn.
   
 • 14.40 - 15.10 uur: Tom Palmaerts (Trendwolves)
  Trendwatcher Tom Palmaerts duikt in de hoofden van Generatie Z, de digital natives, en maakt duidelijk hoe het onderwijs met deze nieuwe generatie kan (moet?) omgaan.
   
 • 15.20 - 15.50 uur: Saskia Van Uffelen 
  Digitale transformatie gaat meer over cultuurverandering dan over technologie, zegt digital champion Saskia Van Uffelen. Zij focust op het belang van digitale skills in het onderwijs.
   
 • 16.00 - 16.30 uur: Sven Nys
  Voormalig wielerkampioen Sven Nys vertelt pakkend over teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid en de impact van de klasjuf die zijn talent opmerkte.
   
 • 16.40 - 17.10 uur: Tessa Goossens (StreetwiZe)
  Tessa vertelt wat je van straatkinderen leren kan om van dagelijkse chaos een opportuniteit te maken. StreetwiZe haalt de mosterd bij Mobile School, een vzw die educatieve materialen ontwikkelt voor en met straatkinderen.
   
 • 17.20 - 17.50 uur: Koen Timmers & Olivier Dijkmans
  De ene was finalist voor de Global Teacher Prize, de andere maakt elke dag het verschil in Stedelijke Basisschool Omnimundo. Gepassioneerd door creatieve, digitale lesmethoden gaan zij radicaal voor vernieuwing in het onderwijs.
   
 • 18.00 - 18.30 uur: Jinnih Beels
  Hoe kijkt de schepen van onderwijs naar de toekomst van het onderwijs in de Antwerpse grootstad?
   
 • 18.40 - 18.50 uur: Yousra Benfquih
  Spoken word artieste Yousra Benfquih sluit de Tent Talks af met een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht. Benfquih is naast dichter ook mensenrechtenjuriste. Zij doctoreert aan de UA over diversiteit in het onderwijs.
   
 • 18.50 - 19.00 uur: Slotwoord door Sven Pichal
   

Aan de ingang van de tent krijg je een hoofdtelefoon zodat je tijdens de talks geen last hebt van de muziek elders op het festivalterrein. Deze hoofdtelefoon geef je bij het verlaten van de tent opnieuw af.

Er staan 100 stoeltjes in de tent en vol is vol, dus kom op tijd voor de spreker die je graag wil horen.