200 jaar

In april 2019 zal het precies 200 jaar geleden zijn dat de eerste stedelijke school van Antwerpen de deuren opende. Het toenmalige stadsbestuur wilde met dit initiatief gratis onderwijs aanbieden aan ‘arme jongens’. Intussen telt het Stedelijk Onderwijs 116 scholen, academies en centra voor volwassenenonderwijs, werken er meer dan 6.500 mensen en volgen er om en bij de 55.000 leerlingen en cursisten les.

Een heel schooljaar lang brengt het Stedelijk Onderwijs zijn boeiende geschiedenis onder de aandacht van leerlingen, medewerkers én de Antwerpenaren.

Zo vind je op deze website een interactieve tijdlijn, historische stadskaarten en een ‘wall of fame’ met bekende oud-leerlingen.

Met de ErfgoedApp kan iedereen gratis enkele stadswandelingen of een fietstocht doen. De stadswandeling in het historisch centrum van Antwerpen wordt ook aangeboden met een stadsgids.

Ons feestjaar sluiten we af op zaterdag 8 juni 2019 in Park Spoor Noord: een gratis toegankelijk familiefestival met optredens, sprekers, streetfood, kinderanimatie en nog veel meer.