Lied

De viering van 200 jaar Stedelijk Onderwijs was het ideale moment om ons eigen lied te maken!

Het Lied van het Stedelijk Onderwijs werd volledig gemaakt, gespeeld en ingezongen door medewerkers en (oud-)leerlingen van het Stedelijk Onderwijs.

Maarten De Splenter, leerkracht aan Academie Borgerhout, componeerde het nieuwe lied en zorgde voor de productie ervan. Margot De Ley, eveneens leerkracht aan Academie Borgerhout, zorgde voor de tekst. Samen legden ze de basis voor het nieuwe lied. De instrumentenpartijen werden ingespeeld door medewerkers van de Academies: Tom Lambrecht (drum - Academie Borgerhout) en Juan Manssens (bas - Academie Borgerhout en Merksem).

De prachtige stemmen die je hoort, zijn die van oud-leerlingen Liv Van Aelst (nog steeds medewerker bij het Stedelijk Onderwijs), Sven De Ridder, Clara Cleymans, de rappers van SLM en leerlingen van Academie Wilrijk (o.l.v. Birgitte Christophe), Academie Hoboken, Stedelijk Lyceum Groenhout, stedelijke basisschool Het Baronneke en stedelijke basisschool De Vlinderboom.

Bij het Lied hoort ook een frisse videoclip. Voor deze clip kunnen we rekenen op de mooie moves van de leerlingen van stedelijke basisschool Prins Dries.
Bekijk de clip hieronder!