Wandelingen en fietstocht

In samenwerking met erfgoedorganisatie Faro (Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed) bieden we 4 historische wandelingen en 1 fietstocht aan rond het thema onderwijs en gelinkt aan onze scholen. De wandelingen lopen door het historisch centrum van Antwerpen, Berchem/2018, Borgerhout/Antwerpen-Noord en het Kiel. De fietstocht loopt door Deurne.

Download gratis de ErfgoedApp via Google Play of AppStore op je smartphone of tablet en ontdek de verschillende wandelingen en fietstocht in het kader van '200 jaar Stedelijk Onderwijs' (het stappenplan voor het gebruik van de app vind je hieronder).

Wandeling met stadsgids

De wandeling door het historisch centrum van Antwerpen wordt ook aangeboden door een stadsgids. Aan de hand van een 2 uur durende wandeling leidt stadsgids Rita Gruloos groepen langs de belangrijkste punten uit de geschiedenis van het Stedelijk Onderwijs in het centrum van Antwerpen.

Een begeleide wandeling kan je boeken door tenminste 2 weken op voorhand een mailtje te sturen naar ritagruloos@hotmail.com of telefonisch contact op te nemen op 03 239 53 55.

Kostprijs per gids: €75 (max. 20 personen per gids)
Praktische afspraken te maken met Rita Gruloos.

Aan de slag met de ErfgoedApp

Stap 1: Open de ErfgoedApp en klik op het rode bolletje met windroos

Stap 2: Klik op de wandeling of fietstocht die je wil doen (bijvoorbeeld de wandeling '200 jaar Stedelijk Onderwijs - Wandeling Borgerhout/Antwerpen-Noord')

Stap 3: Klik op 'download'

Stap 4: Klik op het onderste rode bolletje met map

Stap 5: Ga naar één van de punten op de kaart en begin aan de wandeling of fietstocht!

Fijne wandeling / fietstocht!