Aan de Stroom

kleuter- en lagere school

Sportklassen klas 6: dagboek online

Lees hieronder alle avonturen van de zesdeklassers.

Maandag 2 maart

Na het uitzwaaien van talrijke mama's en papa's zetten we koers richting Puyenbroeck. Na de aankomst mochten we meteen de kamers in. Het werd bij sommigen al een gezellig rommeltje. Daarna aten we op de 5de verdieping ons lunchpakket op. Omdat dit sportklassen zijn, vlogen we er al meteen in met 2 sporten: floorbal (een soort hockey) en bootcamp. Leuk en vinnig begin waardoor de kids meteen in 't zweet stonden. Omdat het buiten ondertussen pijpenstelen regende, mochten we de sporthal nog langer gebruiken. Voetballen, frisbee en tikkertje spelen à volonté. Anderen hielden het al liever rustig met enkele spelletjes. Na het avondeten was het eindelijk droog en verkenden we het terrein naast ons sporthotel: basket, fitness, voetbal, steppen en skateboarden in open lucht deed deugd. Toen het donker werd, maakten we een songtekst voor de proclamatie (sssssssst, nog niet vertellen) en speelden we spelletjes met een zuur matje en een drankje. Om 21.30 gingen de lichtjes uit na een warme douche. Slaapwel.

Dinsdag 3 maart

Wat een topnacht was dit! Bij het ontbijt werd er gesmuld dat het een lieve lust was. Daarna werden we opgewacht voor twee coole activiteiten: lasershooting en trampoline. Elkaar beschieten in teams en jezelf verstoppen was superleuk. Toen de leerlingen tegen de leerkrachten mochten spelen, werd de inzet duidelijk verhoogd. Springen konden de kids op een airtrack en kleine en grote trampolines. Salto's volgden elkaar snel op. 's Middags stonden er rijst en curry op het menu. Daarna ging het buiten de hoogte in aan de klimmuur en op het hoogteparcours. De grootste monden werden stil, de stille waters liepen rond op 5m hoogte alsof het niets was, sommigen zelfs op 8m hoogte. Angsten werden overwonnen en iedereen moedigde iedereen aan. Daarna ging het richting zwembad. Iedereen even testen en daarna zwemles van de juffen en spelen! Glijbaan na glijbaan werden badpakken en zwembroeken versleten. 'Kapot moe' werden we aan tafel verwacht. Na het eten deden meester Rémy en juf Sibel een sportquiz. Heel moe en met kleine oogjes sliepen de meesten meteen in. Zzzzzzzzzz....

Woensdag 4 maart

Na alweer een topnacht gingen we fietsen. We volgden de route met de gele pijl van 12km. We genoten van de natuur, de vogeltjes, de eekhoorns, de konijnen en de bossen (en zagen de beekjes van dichtbij) van het domein. Met de fiets ging het naar onze 'toren' om te eten. Na het eten fietsten we terug naar de speeltuinen. De kinderen konden zich uitleven in glijbanen, met voetballen en met een waterparcours (met wisselend succes). De quiz van meester Rémy en juf Sibel werd vakkundig afgewerkt: touwtrekken, haasje-over,... én vragen over de juffen en de meester. Gezellige boel. Na het avondeten was het meteen douchen en pyjama aan want het was.... filmavond! Nanny McPhee. Om half 10 lichten uit en dutje doen.

Donderdag 5 maart

Ongelooflijk maar waar... wéér een knappe stille nacht! Dus flux eruit en hop naar het boogschieten en tafeltennissen. De pijlen vlogen in het rond en vaak zelfs ook in de roos! De balletjes kletsten op de tafels. Na de lunch trokken we in de regen met gezellige gidsen door het domein (bijna even groot als 1000 voetbalvelden). We leerden meer over de Belgische dieren. Hierna konden de kids kiezen tussen gezelschapsspelletjes of sporten in de sporthal. Dan werd er weer duchtig gezwommen. De spanning steeg want... het was bonte avond! Tiktok dansjes werden uit de beentjes geschud en chips werden gesmaakt. Rond half elf was het feest afgelopen en konden de feestneuzen gaan slapen. Slaapwel!

Vrijdag 6 maart

Er is er ééntje jarig, hoeraaaaaa voor Soumayaaaaaa! Zingend en vierend (met traktatie en ballonnen) startten we de laatste dag in Puyenbroeck. De ochtend was voor sommigen iets anders verlopen dan anders... meester Jyrki had namelijk een masker uit z'n tas getoverd waarmee de kids subtiel werden gewekt. Na het ontbijt was het inpakken geblazen, ook dit verliep verrassend vlotjes. Droog weer, dus fotorally! De weg zoeken, konijnen tellen, de hellingsgraad berekenen, Belgische vogelsoorten herkennen, en vooral het noorden niet verliezen. Na een goed uurtje is iedereen weer bij het sporthotel voor een laatste middagmaal. We bedanken juf Sandra om ons zo lief en hartelijk te bedienen en te voorzien van extra eten (jawel we hadden een stel uitgehongerde leeuwen en leeuwinnen bij), we danken heel erg meester Jyrki voor het mee temmen en we bedanken ook juf Sibel en meester Rémy voor de goede zorgen voor ons allemaal. 

Wij (juf An en juf Stefanie) vonden het een zàlige week! Dank jullie wel allemaal, kids & crew. Hopelijk kunnen we nu nog een kleine 4 maanden op deze roze (blauwe) wolk blijven zweven... :-)

maandag 17 februari 2020