Aan de Stroom

kleuter- en lagere school

Start schooljaar 1 september 2020

Binnenkort start het nieuwe schooljaar. We zijn blij uw kind(eren) opnieuw te mogen verwelkomen. Alle kleuters en lagere schoolkinderen zijn welkom, iedereen krijgt gewoon les op 1 september. Zoals u weet is COVID 19 helemaal nog niet verdwenen. Daarom deze informatie in de brief hieronder.

Zoals u weet is COVID 19 helemaal nog niet verdwenen. Daarom zullen we de komende maanden ons organiseren op basis van vier pandemieniveaus (niveau groen, geel, oranje en rood).

Momenteel zitten we op het gele pandemieniveau (beperkt risico). Dat betekent dat er veel besmettingen zijn en dat een verhoogde waakzaamheid absoluut aangewezen blijft. Bij een oranje of rood niveau worden de veiligheidsmaatregelen steeds strenger. Als de veiligheidsraad beslist om van niveau te veranderen, zullen we u daar steeds van op de hoogte brengen.

Wat betekent niveau geel op 1 september voor uw kind en de schoolwerking?  

Uw kind heeft elke dag gewoon les op school.
We starten ook terug met voor- en nabewaking.

Hoe houden we de school veilig?

We respecteren uiteraard de veiligheidsmaatregelen zoals voldoende handhygiëne, ventilatie,  social distancing tussen kinderen/volwassenen en volwassenen onderling.
Elke klas is een contactbubbel. Binnen deze bubbel moeten kinderen geen afstand bewaren.

Wat doe je als ouder?

  • Zet je kind af aan de schoolpoort en kom niet binnen op school.
  • Draag een mondmasker
  • Blijf niet praten aan de schoolpoort

Zijn jij of je kind ziek?

Ouders of kinderen die ziek zijn blijven thuis van school.
Is iemand in huis besmet met het coronavirus? Verwittig de school meteen. In geval van besmetting van een klasgenoot of leerkracht, bekijkt de school in samenspraak met de CLB-arts of de klas al dan niet in quarantaine moet.
 

Hopelijk komt het niet zover. We doen er alles aan om de schoolwerking zo veilig en vlot mogelijk te laten verlopen zodat uw kind in de meest optimale omstandigheden kan leren.

Vragen?

Contacteer de school op 03 291 17 40

vrijdag 28 augustus 2020