Academie Berchem

beeldende kunsten

Beeldhouwen

Over de opleiding

Iedereen kan aan de slag met beeldhouwen. De eerste twee jaar krijg je verschillende opdrachten die je helpen om de basistechnieken onder de knie te krijgen en maak je kennis met de verschillende materialen die je kan gebruiken zoals karton, ijzer, gips, steen, hout, klei,... Je maakt zelf de keuze tussen meer waarnemende, figuratieve, fantasierijke of abstracte composities. Eenmaal je de basistechnieken onder de knie hebt, kan je jouw creativiteit de vrije loop laten in eigen projecten.

AANPAK ACADEMIE BERCHEM:
In het atelier beeldhouwen worden verschillende technieken aangereikt zoals boetseren, mallen maken, hout- en steenkappen, lassen en bronsgieten.  Je wordt zowel artistiek als technisch begeleid en bouwt kennis op rond verschillende ruimtelijke kunstvormen. Zowel het waarnemen naar levend model als het onderzoek naar compositie, experiment en concept worden aangereikt.

Er is ruimte voor individuele inbreng en je leert jezelf artistiek ontwikkelen door te experimenteren met verschillende materialen. In het laatste jaar stel je met de begeleidende docent een persoonlijk werkplan op. Hoe plaats je een beeld in de ruimte? Hoe vertaal je een concept naar een werk? 

De specialisatiegraad bouwt verder op het ontwikkelen van je eigen artistiek project waarbij de nadruk ligt op het onderzoek en proces.

waar
Willem Van Laarstraat 21
wanneer
avond
voor wie
volwassenen
duur
4 jaar hogere graad, 10 uur/week
2 jaar specialisatiegraad, 8 uur/week
docenten 
Kris Vleeschouwer, Elke Van Steenbergen en Olivia Van Trigt
album 
fotoalbum/beeldhouwen

Persoonlijke beschermingsmiddelen te voorzien door de student, zie hier