Academie Berchem

beeldende kunsten

Illustratieve vormgeving

Over de opleiding

Tekenvaardigheid vormt hier de basis. We besteden veel aandacht aan visuele waarneming. Om je illustratieve vaardigheden goed te ontwikkelen maak je kennis met potlood, pen en inkt, houtskool, aquarel, viltstiften, markers of airbrush technieken. Je leert zeefdruk, zwart-wit-fotografie en grafische programma’s zoals Director, Photoshop en Illustrator. Dit pas je toe in de opdrachten die je krijgt. De ene keer maak je gelegenheidsdrukwerk, de andere keer ga je aan de slag met boekillustraties of logo’s, cartoons, catalogi, affiches,… Ook het drukklaar maken van een ontwerp en het volledige reproductieproces komen aan bod.

AANPAK ACADEMIE BERCHEM:
Kriebelen je vingers als je een prachtig geïllustreerde affiche ziet of een mooie boekenkaft? Met korte opdrachten zet je al schetsend en experimenterend je ideeën op papier. Je kan daarbij gebruik maken van technieken als acryl, aquarel, inkt, air-brush, collage, potlood en zeefdruk of je kan rechtstreeks ontwerpen in Photoshop of Illustrator.  Ook het maken van animatie-filmpjes in i-Movie, Flash en After Effects en digitale fotografie staan op het programma. Doorheen de hele opleiding word je aangemoedigd om bewuster te kijken naar illustraties en de relatie tussen inhoud en beeld te onderzoeken. 

Zo verwerf je inzicht in beeldende begrippen zoals kleur, compositie, stilering, lijn en contrastwerking. Verder is de afwerking, zoals het drukklaar maken van een ontwerp en het presenteren van je illustraties, een essentieel onderdeel van de opleiding. Geleidelijk aan kom je zo tot een heel eigen manier van werken en kan je als zelfstandig illustrator aan de slag.   

waar          
Frans Van Hombeeckplein 29
wanneer   
avond
voor wie 
volwassenen
duur 
5 jaar hogere graad, 8 uur/week
2 jaar specialisatiegraad, 8 uur/week
docenten 
Vera Bohnen

Voor deze opleiding kan je met opleidingscheques betalen!!!