Academie Berchem

beeldende kunsten

Kinderatelier beeld

Over de opleiding

Hier leer je op een speelse en experimentele manier kennis maken met vorm, kleur, ruimte en compositie. Je leert de dingen tekenen zoals ze zijn: je eigen speelgoed, je vriendjes, een stukje van de klas...  Allerlei materialen (gips, hout, karton, textiel...) en technieken (schilderen, tekenen, boetseren, collages maken, stempelen, mozaïek...) komen aan bod. Je werkt met verschillende thema’s waardoor uiteenlopende vaardigheden gestimuleerd en ontwikkeld worden. Samen met leeftijdsgenootjes ga je op een creatieve ontdekkingstocht en kom je de meest gekke dingen tegen, zoals vliegende koeien, bewoonde schoenen en... soms ook jezelf!

 

AANDACHT:

Het opleidingsaanbod en de uurroosters voor schooljaar 2018-2019 zullen wijzigen met de invoering van het Nieuwe Decreet voor het Deeltijds Kunstonderwijs. De Academie Berchem doet er alles aan om haar leerlingen in te lichten, zodra concrete informatie beschikbaar is!

AANPAK ACADEMIE BERCHEM:
Heb je een hoofd vol gekke ideeën?  Hou je van tekenen, timmeren, schilderen, knippen, drukken,...? Dan is het kinderatelier echt iets voor jou!

Je maakt van papier, stof, karton, draad, klei, houtskool, potlood, pastel, verf,... de mooiste kunstwerken. Dat kunnen tekeningen of schilderijen zijn maar ook heel bijzondere uitvindingen. Je zal er dingen ontdekken en versteld staan van jezelf. We kijken samen naar kunst en naar de wereld. Met andere ogen.