Academie Borgerhout

muziek - woord

3e graad 15-18 jaar

Start je met woord en ben je tussen 15 en 18 jaar? Dan begin je in de 3e graad en volg je gedurende 3 jaar 2 uur les per week.

Je kan kiezen tussen volgende opties:

SPELTHEATER
Bij improvisatietheater ga je met behulp van improvisatie- en speltechnieken een verhaal of performance maken. Je onderzoekt, experimenteert, creëert en speelt. In groep verruim je je blik en daag je elkaar uit om je grenzen te verleggen en vertrouwen te krijgen in je authenticiteit. In teksttheater ga je aan de slag met bestaande teksten uit film- en toneelrepertoire. Als vakman onderzoek je hoe je heel uiteenlopende personages en typetjes kan opbouwen en samenspel creëert. Je verkent de vele manieren om een tekst tot leven te wekken, hoe je het podium kan bezetten en het publiek in je verbeeldingskracht kan meezuigen, ... Podiumervaring verzekerd!

SPREKEN EN VERTELLEN
Wil je vol met zelfvertrouwen het woord durven nemen? In de opleiding spreken en vertellen leer je verrassend improviseren, boeiend een verhaal vertellen, je mening geven in een debat, praten met een heldere stem en een goede uitspraak. We zoeken samen uit hoe je je comfortzone kan vergroten bij een toespraak of presentatie, afhankelijk van je persoonlijke interesses. Observeren, luisteren, vragen stellen, feedback geven, bewustwording, opwarmingsen ontspanningsoefeningen komen allemaal aan bod.

VERTELTHEATER
Wil je jouw verhaal vertellen, een ander verhaal vertolken of graag alleen op een podium staan? Dan is verteltheater jouw ding! Je leert verschillende teksten genuanceerd tot leven brengen op de scène: verhalende, komische en tragische teksten, proza en poëzie. We onderzoeken hoe je vanuit je eigen persoonlijkheid kunt vertellen en op het podium een tekst tot leven kan brengen. Je leert werken met stilte, ritme, accentuering, melodie, ... We gaan ook aan de slag vanuit eigen fascinaties en tekstmateriaal. Genieten van het vertellen staat centraal.

Vakkenpakket en uurrooster 3e graad 15-18 jaar

Gelieve voor alle info rond vakken en uren contact op te nemen met onze leerkracht woord Ruth Tessely: ruth.tessely@so.antwerpen.be