Academie Borgerhout

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

elektronische muziek - 3e graad - vanaf 18 jaar

Over de opleiding

ELEKTRONSCHE MUZIEK

De computer is een handige tool, maar kan ook dienen als een volwaardig instrument! Als je kiest voor deze opleiding, spelen de computer en electronica de belangrijkste rol bij het musiceren.

Wil je graag je eigen muziek leren maken en uitvoeren? Ben je ook geïnteresserd in elektronische muziek en voel je de kriebels om (nog meer) aan de slag te gaan met computers, MIDI-keyboards, synthesizers, microfoons, loops, effecten, sampling, en vele andere van deze moderne snufjes? Dan ben je helemaal op je okel in de opleiding Elektronische Muziek.

Elektronische én akoestische muziek kunnen hand in hand gaan: je creëert zowel op de computer en/of instrument als vanuit je 'pen'.

Je werkt je arrangementen grondig uit en gaat aan de slag met MIDI-keyboards, (analoge) synthesizers, microfoons, loops, effecten, sampling, Ableton Pushes en programma's zoals Ableton Live, Garageband en Logic Pro.

Leerlingen die deze opleiding willen aanvatten moeten minstens graad 2.4 of 2.3vw muziek hebben afgerond. In het geval van autodidacten of alternatieve vooropleidingen wordt een technische intake-proef georganiseerd.

Tot in de studio!