Academie Borgerhout

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

elektronische muziek - 4e graad - vanaf 18 jaar

Schrijf je in

Over de opleiding

Elektronische Muziek

De computer is een handige tool, maar kan ook dienen als een volwaardig instrument! Als je kiest voor deze opleiding, spelen de computer en electronica de belangrijkste rol bij het musiceren.

Wil je graag je eigen muziek leren maken en uitvoeren? Ben je ook geïnteresseerd in elektronische muziek en voel je de kriebels om (nog meer) aan de slag te gaan met computers, MIDI-keyboards, synthesizers, microfoons, loops, effecten, sampling, en vele andere van deze moderne snufjes? Schrijf je dan in voor de opleiding Elektronische Muziek.

Elektronische én akoestische muziek kunnen hand in hand gaan: je creëert zowel op de computer en/of instrument als vanuit je 'pen'. Je werkt je arrangementen grondig uit en gaat aan de slag met MIDI-keyboards, (analoge) synthesizers, microfoons, loops, effecten, sampling, Ableton Pushes en programma's zoals Ableton Live, Garageband en Logic Pro.

Leerlingen die deze opleiding willen aanvatten hebben de competenties van de 3e graad Elektronische Muziek behaald of hebben de competenties van Klassieke Muziek - Compositie van de 4e graad behaald en stromen opnieuw in. 

Tot in de studio!