Academie Borgerhout

muziek - woord

Muziekinitiatie - 6 tot 8 jaar

Schrijf je in

Over de opleiding

Ben je 6 of 7 jaar en wil je starten met een opleiding muziek? Dan ben je een ONTDEKKER en kan je beginnen met muziekinitiatie.

In de Academie Borgerhout gaan we tijdens de lessen muziekinitiatie spelenderwijs aan de slag. Kinderen ontdekken hun zangstem en verwerven gevoel voor metrum en ritme. Aan de hand van tal van spelvormen ontwikkelen we het muzikale geheugen en het muzikale voorstellingsvermogen. Daarnaast krijgen de kinderen ook een instrumentenbad waar ze kennis maken met gekende en minder gekende instrumenten. Zo willen we de leerlingen begeleiden in het kiezen van een instrument dat ze vanaf de 2e graad kunnen leren spelen.

Instrumentinitiatie
In die eerste graad kan je kiezen om, naast de muziekinitiatie, ook reeds een instrument te leren – je krijgt dan per week 15 minuten instrumentles. Hiervoor wordt geen extra inschrijvingsgeld gevraagd. 
Er zijn maar een aantal plaatsen instrumentinitiatie.
De aangeboden instrumenten voor instrumentinitiatie: accordeonblokfluit, cello, contrabas, dwarsfluit, fagot, gitaar, hobo, hoorn, piano, slagwerk, saxofoon, trompet en trombone, viool. 

Bekijk hoe je lessenpakket eruitziet: