Academie Deurne

muziek - woord - beeld

AFGELAST - Academietrip Paul Klee & Cavrois zondag 12 december 2021

Na anderhalf jaar coronastilte trekken we op 12 december opnieuw op Academietrip! Dit keer gaan we naar Noord-Frankrijk: naar het LaM, dat uitpakt met een prachtexpo over Paul Klee, en het modernistische topstuk de Villa Cavrois. Wil je mee? Inschrijven kan via academietrips@so.antwerpen.be. Kostprijs 25€.

  

MUSÉE D'ART MODERNE (LaM) MET PAUL KLEE & VILLA CAVROIS - LILLE

Net voor de lockdown in 2020 planden we een topacademietrip naar Noord-Frankrijk: Villa Cavrois en het Musée d’art Moderne Lille (LaM), met z’n prachtige collectie modernisten en Art Brut. Geen betere start voor een nieuwe reeks Academietrips dan LaM en Villa Cavrois!
Het LaM pakt dit najaar uit met een prachtige expo rond het werk van Paul Klee. De tentoonstelling focust op Klee’s zoektocht naar ‘de herkomst van de kunst’.
Na het trauma van de Eerste Wereldoorlog wil Klee een nieuwe poëzie ontwikkelen. Hij laat zich inspireren door kindertekeningen, prehistorische kunst, niet-westerse kunst en wat men toen noemde ‘de kunst van gekken’. Klee is een kunstenaar die onophoudelijk twijfelt. Hij plaatst zich steeds in een tussenwereld: tussen figuratie en abstractie, tussen schilderkunst en muziek, tussen oosten en westen, tussen praktijk en theorie, tussen gisteren en vandaag. Hij wil het zichtbare niet reproduceren, maar het onzichtbare vormgeven.
Daarnaast zijn er in het LaM nog prachtige expo’s te zien met werk van Giorgo Griffa, Mondigliani en een nieuwe opstelling van hun Art Brut-collectie.
En dan is er nog Villa Cavrois, vlakbij Roubaix, de 'stad met de duizend schoorstenen', een bijnaam verwijzend naar de vele (textiel)fabrieken in deze regio. Een belangrijke spil hierin was de heer Paul Cavrois. Hij wou (op een paar kilometer van de vervuilde lucht verwijderd) een huis bouwen voor zijn vrouw en 7 kinderen. Het werd een 'modern kasteel', een avant-gardistisch pareltje van architect Mallet-Stevens. Hij verzorgde ook het interieur tot de ingebouwde kasten met huishoudtoestellen.
Schrijf je in voor deze bijzondere tijdreis!

PRAKTISCH:

  • VERTREK & TERUGKOMST

Vertrek om 8u45 aan parking Kielse Vest/Desguinlei (Pidpa)
Terugkomst voorzien om 17u30.

  • TER PLAATSE

Groep A
10u30 aankomst en vrij bezoek LaM
13u30 vertrek uit LaM
14u Vrij bezoek aan Villa Cavrois
15u30 vertrek aan Villa Cavrois
Groep B
11u vrij bezoek aan Villa Cavrois
12u15 vertrek uit Villa Cavrois
12u30: vrij bezoek aan LaM
15u45: vertrek aan LaM

  • PRIJS

25€ voor busreis heen en terug + toegang Villa Cavrois + toegang expo Paul Klee in Musée d'Art Moderne (LaM)

  • INSCHRIJVEN

Inschrijven vóór zondag 5 december 2021, via mail naar
academietrips@so.antwerpen.be. Vermeld je naam, academie, adres, mailadres en gsm-nummer.
Je ontvangt een bevestigingsmail met juiste rekeningnummer. Pas na betaling op dit nummer is je inschrijving is definitief. Contactpersoon: Kim Aerts (Academie Hoboken).

  • BELANGRIJK

Mondmaskers zijn verplicht op de bus
Corona Safe Ticket en mondmaskers zijn verplicht in de musea.
Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf je dus zo snel mogelijk in!
Is de trip volzet? Plaats je naam zeker op de wachtlijst
Als je geen student bent van één van de Stedelijke Academies, ben je gedekt door de verzekering van de busmaatschappij maar niet door de schoolverzekering.