Academie Deurne

muziek - woord - beeld

pianoconcertzaterdag 14 maart 2020

Deurnese pianoklassen en Jan Michiels spelen Marcel Poot

Op zaterdag 14 maart 2020 is pianist Jan Michiels te gast in Deurne. Hij zal er een ganse middag een masterclass geven voor de leerlingen piano van de Academie Deurne uit de klassen van Daniel en Laura Sadkowski, Anna Gasparova en Elisabeth Van Turnhout.

Jan Michiels is een internationaal gelauwerd pianovirtuoos, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd en docent piano aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel.

Om 20u spelen zowel Jan Michiels als de leerlingen van de Academie Deurne een programma pianomuziek van één componist, Marcel Poot. Marcel Poot (1901-1988) was één van meest toonaangevende Belgische componist en bekend als juryvoorzitter van de Koningin Elisabethwedstrijd en directeur van het Conservatorium van Brussel.  Poot was zelf pianist en componeerde veel muziek voor zijn eigen instrument, van didactische werken voor beginnende pianisten tot het plichtwerk voor de Elisabethwedstrijd. Luc Vertommen vertelt tijdens het concert passende achtergrondinformatie over de componist en zijn muziek.

Waar? Trouwzaal Distictshuis Deurne  Maurice Dequeeckerplein 1

Wanneer? Zaterdag 14 maart om 20u

Reserveren (gezien beperkt aantal plaatsen) verplicht via info@academiedeurne.be