Academie Deurne

muziek - woord - beeld

CORONA

Update 25 maart

UPDATE 25 MAART

Gisteren besliste het overlegcomité om de lessen vanaf maandag 29 maart op te schorten. Dit betekent dat ook onze academie vanaf maandag aanstaande de deuren sluit. Op deze manier wordt de verdere verspreiding van het virus afgeremd.

Vandaag, morgen en zaterdag gaan de lessen wel door zoals gepland.

VOOR 25 MAART

Beste leerlingen,
Beste ouders,

CORONA

Sinds gisteren beschikken wij over nieuwe richtlijnen van de overheid.
Om de corona-problematiek te beheersen zullen wij onze werking opnieuw moeten aanpassen vanaf maandag 1 februari.

Als Academie Deurne proberen wij zoveel mogelijk de lessen te laten doorgaan (soms in aangepaste vorm), op maat van de mogelijkheden van alle leerlingen en alle domeinen. Als leerlingen nu niet mogen of willen komen naar de Academie hebben wij daar alle begrip voor.

- Leerlingen jonger dan 12 jaar en jongeren tussen 12 en 18 jaar
De overheid heeft beslist dat kinderen en jongeren de combinatie van Academie met hobby’s buiten de Academie moeten vermijden.
Het is niet de bedoeling dat leerlingen hun buitenschoolse activiteiten op wekelijkse basis veranderen.
Deze regel geldt voor onbepaalde duur afhankelijk van hoe het virus zich 'gedraagt'.

- Leerlingen jonger dan 12 jaar
Vanaf maandag 1 februari mogen leerlingen jonger dan 12 jaar nog enkel live les volgen in groepen van maximaal 10 leerlingen. Instrumentlessen mogen nog in 1 op 1 live-onderwijs georganiseerd worden. Om ons te organiseren binnen deze nieuwe situatie ontvangt u van de leraar een mail. Daarna gaan we concreter plannen hoe we de groepslessen kunnen organiseren.

- Leerlingen ouder dan 18 jaar
Voor volwassenen verandert er niets.

Ter info
De reeds geldende maatregelen blijven van kracht. We zorgen voor een voldoende verlucht en ontsmet lokaal, voorzien oefeningen met de nodige afstand en leraren dragen een mondmasker.

Voor de tussentijdse proeven in de lessen muziekatelier zal wie niet mag of kan komen een evaluatie krijgen op basis van permanente evaluatie. Tussentijdse proeven instrument (1 op 1) kunnen gewoon doorgaan.

Het Deeltijds Kunstonderwijs wordt als één geheel gezien. Dit betekent dat je de domeinen die je volgt, mag blijven volgen met alle bijhorende vakken.

We hopen op jullie begrip voor deze uitzonderlijke maatregelen en deze bijzondere situatie. Hebt u nog vragen of opmerkingen? Wij ontvangen en beantwoorden ze graag.

Welke persoonsgegevens delen we bij contacttracing aan Eerstelijnszone Antwerpen?

Als er een coronabesmetting wordt vastgesteld in je klas zullen we de vraag krijgen om je contactgegevens door te geven aan Eerstelijnszone Antwerpen. Ze staan in voor de opvolging van de contacttracing. Uiteraard geven we je (contact)gegevens nooit zomaar aan iedereen door. In dit geval is het wel belangrijk om mee te werken met de contacttracers en Eerstelijnszone Antwerpen. Als je er niet mee akkoord dat we je gegevens doorgeven aan de Eerstelijnszone Antwerpen kan je dat melden aan het secretariaat. Als de contacttracers hierom vragen delen we volgende persoonsgegevens: Je volledige naam, geboortedatum, adres, e-mailadres, telefoonnummer, de datum van je covid test/resultaat en je moedertaal.  

donderdag 28 januari 2021