Academie Deurne

muziek - woord - beeld

Een huis met zeven kamers

Afgelopen weekend was het een full house in Cinema Rix: ongeveer 100 leerlingen van onze Woordateliers stonden op het podium.

Zoals Wilfried Defillet het in zijn artikel op de Gazet van Deurne omschreef, was het een enthousiaste bende daar bij Cinema Rix.

De klassen Woordatelier zijn vertrokken van het boek ‘Een huis met zeven kamers’ van Joke van Leeuwen. Elke kamer, van de slaapkamer tot de kelder, kwam apart aan bod. De leerlingen brachten grappige, verrassende en filosofische teksten van de dichteres. Daarbij gingen ze meer teksten en verzen van Joke van Leeuwen zoeken. Al die teksten zijn samen gebracht tot een verhaal. De jongeren van acht tot twaalf jaar declameerden en acteerden met een overgave van volleerde acteurs. In totaal deden een 100-tal leerlingen mee. De leerlingen hebben maar liefst drie keer het beste van zichzelf gegeven en gevoeld dat geen enkele voorstelling hetzelfde is. De ouders, familie en vrienden in de zaal hebben er zichtbaar van genoten. En als kers op de taart kwam Joke Van Leeuwen bij de laatste voorstelling op bezoek. 

maandag 27 januari 2020