Academie Ekeren

muziek - woord - beeld

4e graad Dirigent +18 jaar

Over de opleiding

De muziek in je hoofd en de muzikanten aan je vingertoppen! Wie heeft nog nooit zijn favoriete muziek staan dirigeren - al dan niet voor de spiegel? Deze opleiding richt zich tot de dirigenten van morgen, de man of vrouw voor het orkest, de brassband, voor het kinder- of volwassenenkoor.
Zowel gevorderde muzikanten die het orkest van de andere zijde willen leren kennnen, als doorwinterde dirigenten die nog bij willen leren zijn van harte welkom.
Enige voorwaarde: je bent minstens 15 jaar en je volgde de 3de graad, of je kan een vergelijkbaar niveau aantonen.

De lessen worden gegroepeerd in een programma met om de drie weken een les van 3 uur, waarin slagtechniek, partituuranalyse, repetitietechniek en partituurspel aan bod komen. 
De andere lestijden worden gegeven in de vorm van stages die doorgaan bij verschillende koren, ensembles en orkesten in en buiten de academie. Academie Ekeren heeft een symfonisch ensemble, een blaasorkest, verschillende koren en een bigband. We genieten in deze opleiding ook van de nauwe samenwerking met de Ekerese C-koren, jeugdkoor Rejoice, Bigband Sint-Cecilia en het Koninklijk Harmonieorkest Labore et Constantia.