Academie Ekeren

muziek - woord - beeld

Literaire creatie | Literair schrijven

Over de opleiding

Wat?

De cursus Literaire creatie/ Literair schrijven is dé uitgelezen plek om je schrijftechniek te verkennen en te verfijnen. Samen met een kleine groep gemotiveerde medeschrijvers oefen je stijl en toon. Je gaat op zoek naar je thema’s en je eigen pennenstreken. Je experimenteert met genres en conventies. Uiteraard werpen we een blik op de professionals. We imiteren en vervormen en ontdekken onze eigenste schrijfstem.

De cursus werkt in kleine groepen. De leraar is begeleider. Dat wil zeggen dat hij je coacht in je individueel schrijfproces. Naast het bestuderen van genres en stijlen, word je ook geconfronteerd met voorbeelden uit de literatuur, film, toneel, televisie en het dagelijks leven.

Voor wie?

De cursus Literaire creatie/ Literair schrijven wordt vanaf 15+ aangeboden. Je kunt de cursus  zonder vooropleiding volgen gedurende drie jaar.  Wekelijks krijg je ook een lesuur Repertoire- en tekstonderzoek.

Literaire creatie 

Literaire creatie is een driejarige opleiding fictieschrijven van drie uur per week voor jongeren vanaf 15 jaar en voor volwassenen.

 

Tijdens het eerste jaar krijg je schrijfopdrachten om alle genres in de vingers te krijgen: gedichten, verhalen, columns, essays... Twee uur lang wordt er in groep feedback gegeven, zodat je kritisch naar teksten van anderen en van jezelf leert kijken. De volgende jaren werk je aan een eigen project, dat je op het eind van de rit aan een jury voorlegt: een poëzie- of verhalenbundel, een novelle, enz.

 

Eén uur per week buig je je over romanfragmenten, gedichten en andere teksten om de kneepjes van het vak van goede stilisten af te kijken; twee of drie auteurs komen over hun werkmethode vertellen.

Lees het werk van onze studenten.

Leerkracht
Hilde Keteleer

Inschrijven?
Bekijk de juiste prijs en data van inschrijving.