Academie Ekeren

muziek - woord - beeld

Schrijver +18 jaar

Over de opleiding

Geloof jij dat mensen bestaan uit de verhalen die ze vertellen, de poëzie die ze delen? Lees je graag en veel?
Heb je thuis een lade vol ongepubliceerde tekst of zoek je naar de stok achter de deur om eindelijk die pen eens op papier te zetten? Ben jij op zoek naar een lezer die je op een respectvolle en eerlijke manier vertelt hoe het nog beter kan? 
Wil jij de schrijver die je zou kunnen zijn echt leren kennen? Dan is de kortlopende opleiding Schrijver zeker iets voor jou!

Je leest werk van bekende en minder bekende schrijvers, schrijft je eigen teksten en gaat met je medeschrijvers aan de slag om die teksten te verbeteren. Tot slot bezoeken we elk gaar minstens één voorstelling of lezing en organiseren we een workshop rond een thema dat jou echt interesseert. Voor deze driejarige opleiding heb je geen vooropleiding nodig, moet je de bibliotheek niet van buiten kennen en is het ook niet erg als je wel eens een schrijffout maakt. Het enige wat telt is je verbeelding, je wilskracht en de zin om er samen iets van te maken.
De drie leerjaren volgen samen les: iedereen leert van elkaar. Maar elke schrijver krijgt ook individuele aandacht en elk jaar heeft haar eigen accenten.