Academie Ekeren

muziek - woord - beeld

Academie in de bib - Jerry Aerts: Tussen kunstenaar en publiekmaandag 24 april 2023

Op maandag 24 april is bibliotheek Driehoek opnieuw 'the place to be' voor een razend interessante lezing met Jerry Aerts. Het is de laatste editie van "Academie in de bib" voor dit schooljaar en het belooft erg de moeite te worden!

Jerry Aerts (°1955) werkte van 1984 tot 2020 voor het internationaal kunstcentrum deSingel. Als programmator en als directeur vond hij snel zijn plaats tussen kunstenaars van verschillende disciplines en hun publiek. Tegelijk bouwde hij de Singel uit tot een succesvolle, grootschalige en internationaal erkende kunstsite. Zijn aanpak zou je kunnen omschrijven zoals de Italiaanse Arte Povera kunstenaar Michelangelo Pistoletto de taak van een kunstenaar verwoordde als "de grenzen van het zekere verleggen om het mogelijke te vinden". Maar hierbij toch met beide voeten op de grond blijven, meer vanuit een passioneel buikgevoel dan als beredeneerde cultuurmanager.

Jerry vertelt wat hem drijft en geeft een inkijk in een functie die de meeste mensen niet zo juist kunnen inschatten. Want wat doet iemand die kunstenaars een publiek geeft eigenlijk?  Welke parameters hanteert hij voor de keuzes die hij maakt voor het publiek? Hoe krijgt hij vertrouwen van kunstenaars én van publiek? Het zijn enkele van de vele vragen die aan bod komen en met beelden en muziek worden geïllustreerd.

Voor dit schooljaar is dit de laatste lezing van een reeks die we organiseerden in samenwerking met bib Driehoek in Ekeren.

PRAKTISCH:

  • Datum: ma 24 april 2023
  • Uur: de lezing vangt aan om 20u
  • Inkom: €6 in vvk, €8 aan de kassa
  • Locatie: bibliotheek Driehoek, driehoekstraat Ekeren

Info en tickets via de website van 252CC Ekeren.