Academie Ekeren

muziek - woord - beeld

Academie in de bib - Piet Lamberts over Wagnermaandag 13 december 2021

Kom alles te weten over Wagner en de liefde, zijn leven en werk! Piet Lamberts neemt je mee op een multimediale vertelling...

“Wagner hield van vele vrouwen en nog meer vrouwen hielden van Wagner”. Dat lezen we althans in vele biografieën over Richard Wagner. Wat we met zekerheid weten is dat Wagner het niet gemakkelijk had met de liefde. De positieve kant van het verhaal is dat de liefde en de vrouw hem opstuwden tot ongekende creatieve hoogten. Maar niet alleen de liefde speelt een rol in Wagners werk, ook politiek en filosofie drukken hun stempel. In een twee uur durende multimediale vertelling neemt Piet Lamberts-Van Assche u mee doorheen leven en werk van Richard Wagner. Van de volkerenslag in 1813 te Leipzig, tot de dood van Wagner in Venetië in 1883.

Piet Lamberts-Van Assche studeerde rechten, economische wetenschappen en filosofie aan de KUleuven. Hij werkte 13 jaar in de privésector en geeft sinds 1999 les aan Thomas More, campussen Turnhout en Geel. Hij heeft een passie voor filosofie, economie, geschiedenis en kunst. 

Wanneer? maandagavond 13 december om 20u

Waar? Bib Driehoek - Driehoekstraat 43 in Ekeren

Tickets via 252CC - mét korting voor leerlingen van de academie!