Academie Ekeren

muziek - woord - beeld

Rouwbericht

Rouwbericht Kris De Jean

Met veel spijt en verdriet, maar met zoveel mooie herinneringen in ons hart, moeten we jullie melden dat onze leraar Kris De Jean op dinsdag 15 december is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Kris is op een bijzondere en uitzonderlijke manier verbonden met onze academie. Als kind zette hij hier zijn eerste stappen in de muziek. Na een opleiding aan het conservatorium vond hij een plek in het lerarenteam, als leraar muziekatelier. Maar hij bleef ook altijd een trouwe leerling: als bassist vond je hem terug in onder andere het Symfonisch Ensemble Ekeren (SEE) en blaasorkest Fusion.
Kris wist ook velen te raken met zijn pianospel. Als pianist begeleidde hij op fantastische wijze en met veel liefde talloze concerten en optredens van o.a. onze leerlingen muziekatelier en van de zangers en zangeressen van de C-koren. 

Naast muziek had hij nog een andere passie: programmeren, computers, en alles wat met IT te maken heeft. Als ICT-coördinator van de stedelijke academies hield hij ervan deze talenten ten dienste te stellen van alle collega’s.

We zijn allemaal diep geraakt door dit plotse verlies, en wensen iedereen die Kris van dichtbij of meer vanop afstand gekend heeft veel sterkte en veel mooie herinneringen.

Herinneringen en steunbetuigingen kan je tot eind januari noteren in het rouwregister in de hal aan het secretariaat van Academie Ekeren, tijdens de openingsuren van de school. Stuur je graag een tekening of tekst digitaal? Dan kan dat door te mailen naar hadewych.hernalsteen@so.antwerpen.be

donderdag 17 december 2020