Academie Ekeren

muziek - woord - beeld

Update coronamaatregelen

Update 12 juni: De minister van onderwijs liet gisteren weten dat een verdere versoepeling van de maatregelen voor het deeltijds kunstonderwijs mogelijk is onder strikte veiligheidsvoorwaarden.

Raadpleeg onze extra nieuwsbrief voor meer info.
 

De minister van onderwijs heeft gisteren een plan voorgesteld voor de herstart van het deeltijds kunstonderwijs. Deze herstart gebeurt in verschillende fasen en is gekoppeld aan zeer strikte voorwaarden.

Wat betekent dit voor Academie Ekeren?

 • De één op één lessen die voor een beperkt aantal leerlingen gepland waren gaan nog steeds onder dezelfde voorwaarden door. 
   
 • Wij onderzoeken met het team of we het aantal één op één lessen vanaf 22 juni kunnen uitbreiden. Leerlingen die hiervoor in aanmerking komen worden rechtstreeks gecontacteerd door hun leerkracht. 
   
 • Voor groepslessen blijft afstandsonderwijs de norm tot aan het einde van het academiejaar.
   
 • De leraars trachten de continuïteit van hun lessen nog steeds zoveel mogelijk te garanderen door tot het einde van het academiejaar in te zetten op afstandsonderwijs.

We volgen hierbij de volgende basisprincipes:

 • De gezondheid en veiligheid van de leerkrachten en leerlingen staan voorop.
   
 • Het vraagt tijd om deze oefening grondig en goed te kunnen doen, wij doen er echter alles aan om jullie steeds snel op de hoogte te brengen.

Alle geplande toonmomenten en slotconcerten gaan niet door. Door ons systeem van permanente evaluatie kunnen alle leerlingen gewoon geëvalueerd worden en een rapport ontvangen aan het einde van het schooljaar. 
 

dinsdag 21 april 2020