Academie Ekeren

muziek - woord - beeld

Update coronamaatregelen

Update 12 mei: De minister van onderwijs heeft gisteren een plan voorgesteld voor de herstart van het deeltijds kunstonderwijs. Deze herstart gebeurt in verschillende fasen is gekoppeld aan zeer strikte voorwaarden.

Raadpleeg onze extra nieuwsbrief voor meer info.
 

De minister van onderwijs heeft gisteren een plan voorgesteld voor de herstart van het deeltijds kunstonderwijs. Deze herstart gebeurt in verschillende fasen en is gekoppeld aan zeer strikte voorwaarden.

Wat betekent dit voor Academie Ekeren?

 • De eerste stap is voor ons: de komende dagen brengen we grondig in kaart hoe we jullie op een veilige manier opnieuw in de academie kunnen ontvangen.
   
 • De volgende stap betekent dat het contact tussen leerling/leerkracht vanaf 8 juni mogelijk zal zijn onder bepaalde voorwaarden, en enkel voor die studenten waarvoor het cruciaal is. Je leerkracht zal je hierover verder informeren en concreet met je afspreken. 
   
 • Het is nu al duidelijk dat er enkel één-op-één lessen zullen kunnen doorgaan en dit voor een heel beperkt aantal leerlingen.
   
 • Voor alle andere leerlingen blijft het afstandsonderwijs ondertussen doorlopen.

We volgen hierbij de volgende basisprincipes:

 • De gezondheid en veiligheid van de leerkrachten en leerlingen staan voorop.
   
 • Het vraagt tijd om deze oefening grondig en goed te kunnen doen, wij doen er echter alles aan om jullie snel verder op de hoogte te brengen.

Alle geplande toonmomenten en slotconcerten gaan niet door. Door ons systeem van permanente evaluatie kunnen alle leerlingen gewoon geëvalueerd worden en een rapport ontvangen aan het einde van het schooljaar. Voor leerlingen die dit wensen voorzien we nog alternatieve podium momenten of livestream-concerten. De komende weken wordt dit verder afgesproken met de leerkracht.
 

dinsdag 21 april 2020