Academie Ekeren

muziek - woord - beeld

Update coronamaatregelen

Update 4 januari: Deeltijds Kunstonderwijs blijft in code rood tot de krokusvakantie!

Op zaterdag 2 januari besliste de minister van onderwijs samen met de verschillende onderwijskoepels dat het DKO tot aan de krokusvakantie in code rood blijft.

Wat betekent code rood voor Academie Ekeren?

INDIVIDUELE LESSEN

 • Leerlingen -12 jaar volgen gewoon les in de academie
 • Voor leerlingen +12 jaar is het principe afstandsonderwijs. 1 op 1 onderwijs is toegelaten indien de nodige maatregelen toegepast kunnen worden en er tussen de lessen voldoende verlucht kan worden. Indien je in aanmerking komt voor 1 op 1 onderwijs word je hierover gecontacteerd door je leraar. 

GROEPSLESSEN

 • Bij de groepslessen voor leerlingen jonger dan 12 jaar wijzigt er niets. Zij blijven alle lessen in de academie volgen. Uiteraard volgen ze de basisregels van een goede handhygiëne en volgen ze het circulatieplan. 
 • Voor leerlingen +12 jaar is het principe afstandsonderwijs.
  Een uitzondering is mogelijk in volgende gevallen:
  +12 jaar: groepslessen met max. 4 leerlingen, indien per leerling een vrije ruimte van 10m2 voorzien kan worden. 
  +18 jaar: groepslessen met max. 4 leerlingen, indien per leerling een vrije ruimte van 10m2 voorzien kan worden. 
 • Elke leraar bekijkt welk scenario voor zijn/haar les het meest geschikt is.
 • Hoe de groepsles voor jou wordt georganiseerd verneem je via je leraar. 

Hou hiermee nog steeds rekening als je naar Academie Ekeren komt:

 • Ben je 12 jaar of ouder? Hou dan je mondmasker op, ook tijdens de les.
   
 • Zowel in de hoofdschool als in onze vestigingsplaatsen zetten ouders hun leerlingen steeds af aan de ingang, enkel leerlingen en personeel betreden het academiegebouw. 
   
 • Was je handen bij het binnenkomen van de school. Op de speelplaats staat een mobiele wasbak en zijn de nodige producten en papieren doekjes aanwezig.
   
 • Zowel bij het binnenkomen van de school (speelplaats) als in het gebouw volg je het circulatieplan met één ingang, één richting doorheen het gebouw en één uitgang.
   
 • Ben je een risicopatiënt? Breng dan zeker je leerkracht op de hoogte, we zoeken dan samen naar de beste manier om je veilig les te geven. 
   
 • Blijf thuis wanneer je ziek bent.
   
 • Ging je tijdens de kerstvakantie op reis naar een rode zone? Dan gelden dezelfde quarantaineregels zoals deze voor het leerplichtonderwijs.

Wij zorgen ervoor dat de lokalen voortdurend goed geventileerd worden. Lokalen en gebruiksmaterialen worden regelmatig grondig gereinigd. 

Welke persoonsgegevens delen we bij contacttracing aan Eerstelijnszone Antwerpen?

Als er een coronabesmetting wordt vastgesteld in je klas zullen we de vraag krijgen om je contactgegevens door te geven aan Eerstelijnszone Antwerpen. Ze staan in voor de opvolging van de contacttracing.  

Uiteraard geven we je (contact)gegevens nooit zomaar aan iedereen door. In dit geval is het wel belangrijk om mee te werken met de contacttracers en Eerstelijnszone Antwerpen. Als je er niet mee akkoord dat we je gegevens doorgeven aan de Eerstelijnszone Antwerpen kan je dat melden aan het secretariaat.

Als de contacttracers hierom vragen delen we volgende persoonsgegevens: Je volledige naam, geboortedatum, adres, e-mailadres, telefoonnummer, de datum van je covid test/resultaat en je moedertaal.  

woensdag 2 december 2020