Academie Wilrijk

muziek - woord - beeld

Coronamaatregelen

Alles over de veiligheidsmaatregelen en over wie je moet verwittigen bij een besmetting.
 

Veiligheidsmaatregelen

 • Ontsmet je handen bij binnen-en buitengaan van de academie.
 • Iedereen vanaf 12 jaar draagt steeds een mondmasker en houdt 1,5 meter afstand. Leerlingen Woord mogen het mondmasker in de les afdoen, mits ze afstand houden en het lokaal goed verlucht wordt (2m).
 • Ouders mogen helaas niet binnen in de academie. 
 • Kom niet naar de academie:
  • in de 14 dagen van verhoogde waakzaamheid na een laag-risico contact met een besmet persoon
  • in de periode van verhoogde waakzaamheid na quarantaine omwille van een hoog-risico contact met een besmet persoon (de verhoogde waakzaamheid eindigt 14 dagen na je laatste contact met die persoon)
  • bij vermoeden van corona, dus wanneer je symptomen hebt 
  • in de periode van verhoogde waakzaamheid na quarantaine omwille van een besmetting met covid 19

Bij twijfel contacteer je best je huisarts. 

Wie meer wil weten, kan doorlinken naar de leaflets van Sciensano:

advies voor laag-risico contacten 
advies voor hoog-risico contacten 
covid-19 maatregelen voor kinderen

 
Wie verwittig je bij een besmetting? 

Geef volgende informatie door aan de directie als je besmet bent:

 • je naam
 • de data van de laatste lessen die je volgde op de academie
 • de leerkrachten bij wie je die lessen volgde
 • de datum waarop je symptomen gestart zijn. Laat het ook weten als je geen symptomen hebt.

Contactgegevens directie:

 

Wat gebeurt er als er een besmet persoon in je klas of atelier aanwezig was? 

Wij maken een risico-inschatting en laten alle klasgenoten weten of het om een laag- of hoog-risico contact ging en wanneer je terug kan naar de academie. In beide gevallen zal er echter 14 dagen na de aanwezigheid van de besmette persoon geen fysieke les in die groep gegeven worden. We schakelen in die periode over op online lessen. 

Alle klassen en ateliers zijn zo georganiseerd dat er in principe geen hoog-risico contacten kunnen plaatsvinden. Iedereen van 12 jaar en ouder draagt een mondmasker en 1,5m afstand is de norm. Als we daar met zijn allen blijven op letten, zorgen we er ook samen voor dat er geen hoog-risico contacten zijn op de academie.  

 

Online lesaanbod tijdens individuele afwezigheid

De leerkrachten muziek zullen je tijdens je afwezigheid online les of opdrachten geven. Bespreek de mogelijkheden met hen. Voor de online lessen is het belangrijk dat je je eduso-account activeert zodat je toegang hebt tot Google Classroom. Op deze webpagina lees je hoe dat werkt.

De leerkrachten beeld geven, tijdens je quarantaineperiode, geen online opdrachten. Deze periode is te kort om hier pedagogisch een meerwaarde te creëren. 

 

Welke persoonsgegevens delen we bij contacttracing aan Eerstelijnszone Antwerpen?

Als er een coronabesmetting wordt vastgesteld in je klas zullen we de vraag krijgen om je contactgegevens door te geven aan Eerstelijnszone Antwerpen. Ze staan in voor de opvolging van de contacttracing.  

Uiteraard geven we je (contact)gegevens nooit zomaar aan iedereen door. In dit geval is het wel belangrijk om mee te werken met de contacttracers en Eerstelijnszone Antwerpen. Als je er niet mee akkoord dat we je gegevens doorgeven aan de Eerstelijnszone Antwerpen kan je dat melden aan het secretariaat.

Als de contacttracers hierom vragen delen we volgende persoonsgegevens: Je volledige naam, geboortedatum, adres, e-mailadres, telefoonnummer, de datum van je covid test/resultaat en je moedertaal.