Academie Wilrijk

muziek - woord - beeld

Johan, leerling zeefdruk, vertelt over zijn ervaring op de academie

Academie: Johan, waarom koos je voor zeefdruk?

Johan: De richting Zeefdruk sloot het beste aan bij mijn persoonlijk werk op kunstgebied. ik hou van grafische, vaak geometrische of geabstraheerde figuren, en daar past zeefdruk als techniek zeer goed bij.

Academie: Wat betekent de academie voor jou?

Johan: Ik volg al 10 jaar DKO nu, eerst in de KASKA (textiele kunst) en nu al enkele jaren in de academie van Wilrijk (eerst monumentale en daarna zeefdruk). Vroeger was ik ook bezig met kunst maken, maar dan los van enige opleiding. Ik merk sinds ik dit combineer met een kunstopleiding, toch een veel bredere invulling van mijn eigen kunst, gebruik van andere materialen, een uitgebreidere vormentaal, ...Ook groeide mijn zelfvertrouwen als kunstenaar zeker door les te volgen op de academie.

Academie: Hoe is het om als volwassene opnieuw les te volgen?

Johan: Gelukkig waren de richtingen die ik heb gevolgd tot hiertoe helemaal niet schools opgevat. Les volgen is zeker niet zoals ik het mij herinner van vroeger als kind, maar volledig aangepast aan volwassenen. Dit resulteert oa in een grote mate van onafhankelijkheid en zelfstandigheid, wat ik persoonlijk zeer goed vond.

Academie: Wat zijn je artistieke ambities?

Johan: Mede door de academische opleidingen voel ik me klaar om met mijn eigen werk wat meer naar buiten te komen. Ik ben bewust begonnen met een aantal werken te maken, met de bedoeling er eens mee deel te nemen aan een tentoonstelling, of zelfs ergens te koop aan te bieden. Zeefdrukken als techniek wil ik ook zeker integreren in dit nieuwe werk.

Academie: Fijn je wat beter te leren kennen Johan. Succes met het vervolg van je parcours! 
 

Wil je meer weten over de opleiding zeefdruk? Klik hier