Academie Wilrijk

beeld - muziek - woord

Academie tripzondag 25 maart 2018

Een dag vol kunst over de afgebeelde mens, identiteit, imago en waarachtigheid.

Onze laatste academietrip van dit schooljaar staat in het teken van levensechte mens. In twee tentoonstellingen zetten hedendaagse kunstenaars ons oog in oog met onze soortgenoten. Onze eerste halte is Museum De Pont in Tilburg, met een overzichtstentoonstelling rond het werk van fotografe Rineke Dijkstra. Zij brak internationaal door met een indrukwekkende portretreeks van pubers op het strand. In haar fotoseries, richt zij zich op de weergave van verhevigde emoties. Door haar tegelijkertijd niets ontziende én afstandelijke, respectvolle benadering slaat Rineke Dijkstra een brug tussen het persoonlijke en het universele.

Daarna rijden we naar de Kunsthal Rotterdam, naar de expo ‘Hyperrealisme: Sculptuur’ met een unieke selectie van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. Van de vroege Amerikaanse popart pioniers onder wie Segal en Hanson tot de opkomst van de internationale beweging, met onder meer Muñoz, de Bruyckere en Mueck. Ook hun favoriete onderwerp is de mens. En in de technische uitwerking zijn deze beeldhouwers ronduit verbluffend.

VERTREK & TERUGKOMST Vertrek om 9.45 uur stipt aan parking Kielse Vest/Desguinlei (Pidpa) Terugkomst voorzien om 18.30 uur 

PRIJS 36€ voor busreis heen en terug + inkom tentoonstellingen De Pont Tilburg en Kunsthal Rotterdam+ rondleiding in De Pont 

HOE INSCHRIJVEN? Je schrijft je in vóór donderdag 10 maart 2018, bij voorkeur via mail naar academietrips@so.antwerpen.be met vermelding van je naam, je academie, je adres, je mailadres en je gsm-nummer. Of in het secretariaat van je Academie. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met het rekeningnummer. Gelieve niet voor ontvangst van deze mail te betalen en enkel op het opgegeven nummer.  Je inschrijving is pas definitief na overschrijving. De contactpersoon voor de inschrijvingen is Kim Aerts, medewerker in de Academie van Hoboken.

BELANGRIJK Er zijn voor de uitstap een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als het vooropgestelde aantal is bereikt, worden de inschrijvingen afgerond. Schrijf je dus best zo snel mogelijk in!