Academie Wilrijk

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

Grote improvisatie-sessie / Language Musiczaterdag 16 maart 2024

Doet de naam Anthony Braxton een belletje rinkelen?

Anthony Braxton (Chicago °1945) is een Amerikaanse jazz-componist, multi-rietblazer en pianist. Hij componeerde honderden stukken maar schreef ook duizenden bladzijden over muziektheorie en -filosofie. Veel van Braxtons muziek is jazz-georiënteerd, maar hij is ook actief in vrije improvisatie, orkestmuziek en opera.

Om de juiste balans te vinden tussen structuur en vrijheid ontwikkelde Braxton het systeem Language Music. Dit is een lijst van twaalf specifieke klank­parameters die hij als een soort kader gebruikt om improvisaties te structureren. Al snel groeide deze ogenschijnlijk eenvoudige lijst van twaalf parameters uit tot Braxtons muzikale DNA met een veel bredere waaier aan associaties. 

Ook Academie Wilrijk duikt nu in de klankenwereld van Braxtons Language Music. Op zaterdag 16/3 van 14u tot 16u organiseren we een grote improvisatie-sessie voor de 3e en 4e graad met Braxton-specialist Kobe Van Cauwenberghe als dirigent.

We hopen ook jou te onmoeten op deze boeiende impro-sessie, samen met vele andere leerlingen uit de afdelingen jazz-pop-rock, klassiek en oude muziek. Schrijf je zo snel mogelijk en liefst vóór 9/3/24 in via dit formulier:  https://forms.gle/Mt2n3mxeq3FK2c8Z7  
Deelname is gratis.