Academie Wilrijk

muziek - woord - beeld

Klankenkoorts maandag 9 december 2019

Laagdrempelig spelen voor een publiek van medeleerlingen. Enkel voor volwassenen.

Klinkt het volgende bekend? Je worstelt met je partituur, je worstelt met je instrument, en wanneer je na uren en uren oefenen er eindelijk thuis iets van bakt, dan ga je kopje onder wanneer er iemand luistert, bijvoorbeeld op een toonmoment.
Als dit scenario maar al te bekend is, dan is klankenkoorts misschien iets voor jou. Want klankenkoorts probeert op de meest laagdrempelige manier je te laten wennen aan spelen voor een publiek.
Hoe? Op regelmatige basis komen gelijkgestemden samen om voor elkaar iets te spelen. Wie iets speelt wordt sowieso beloond met een staande ovatie (zodat iedereen af en toe de benen kan strekken).
Voorwaarden: geen. Je mag in het eerste of het twaalfde jaar zitten, je mag vijf maten of vijf bladzijden muziek spelen, je mag goed voorbereid zijn, of helemaal niet. Je mag 1 keer komen of elke keer. Je komt binnen en gaat weg wanneer je wil. Je hoeft niet te melden dat je komt, en ook niet dat je niet komt.
Er is wel een reglement: Het is ten strengste verboden om je te verontschuldigen voor je povere prestatie, niet in gesproken taal, en ook niet in lichaamstaal.

Wanneer? Op dinsdag 15/10, woensdag 13/11, en maandag 9/12 telkens vanaf 20 u. in de concertzaal van de muziekschool. De datums voor het 2e semester volgen later.