Academie Wilrijk

muziek - woord - beeld

Muziekatelier 2019-2020: opnieuw 2 x 1 uur les 

Vanaf schooljaar 2019-2020 splitsen we de lessen Muziekatelier opnieuw over 2 dagen (2 lessen van 1 uur).

We experimenteerden dit schooljaar met een blok van 2 uur Muziekatelier na elkaar. Veel ouders reageerden hier aanvankelijk zeer positief op, vooral omdat kinderen maar naar 1 ipv 2 lessen Muziekatelier per week moesten gebracht worden. 
Gaandeweg kregen we echter ook signalen van ouders dat een lesblok van 2 uur voor heel wat kinderen te zwaar is. Een zorg die gedeeld werd door de leerkrachten Muziekatelier. Zeker op schooldagen bleek het voor hele wat kinderen moeilijk om zich nog 2 uur te kunnen concentreren op muziekles. 
De leerkrachten merkten ook dat het oude adagio 'de herhaling is de moeder van het studeren', nog steeds geldt. Die herhaling ging verloren door de keuze van 1 lesmoment per week. Als er een les wegviel door een afwezigheid van een kind of een vrije dag, vielen bovendien meteen 2 lesuren weg, waardoor een kind een hele week geen training kreeg.

Om bovenstaande redenen kiezen we er dan ook voor om vanaf 2019-2020 de lessen Muziekatelier opnieuw op te splitsen in 2 x 1 uur. 

De lessenroosters vindt u binnenkort hier​. 

maandag 6 mei 2019