Academie Wilrijk

beeld - muziek - woord

Nieuwe artistiek directeur Beeld

Academie Wilrijk verwelkomt Carmen van Geffen als artistiek directeur Beeld, en stelt haar graag even voor...

Carmen legt al vele jaren professioneel een brug tussen kunst en onderwijs. O.a. als leerkracht van theoretische en praktische kunstvakken, projectmedewerkster in verschillende musea en als lid van het directieteam van haar vorige school. Geschoold aan de Koninklijke Academie van Antwerpen in Beeldhouwkunst en aan de Universiteit Antwerpen, Cultuurmanagement, is haar motto het citaat van Picasso: learn the rules like a professional so you can break them like an artist. Elke kunstenaar maakt van zijn ziel zijn beroep en de zoektocht daarnaar is waar het voor haar om draait.

Het kunstonderwijs ziet zij als een prikkelende parodox omdat het tegelijk discipline en volkomen vrijheid vraagt. Een academie schept volgens haar daarom werkomstandigheden die in hetzelfde gebaar de grootste concentratie én de grootste geestelijke vrijheid garanderen. Daarnaast is het kunstonderwijs een platform bij uitstek om leerlingen te laten nadenken en reflecteren over kunst en cultuur in de brede zin van het woord. Het daarbij inspireren en motiveren van mensen is voor Carmen van groot belang. Zij wil in de Academie Wilrijk graag samenwerken aan een dynamische en creatieve profilering van de academie met een toekomstvisie die aandacht heeft voor elke leerling.

Naast haar functie als artistiek directeur creëert zij mixed-media werken in haar eigen atelier, schrijft zij kortverhalen en poëzie en woont zij samen met haar echtgenoot, ook kunstenaar, en hun twee kinderen, poezen en een hond. 

dinsdag 29 augustus 2017