Academie Berchem

muziek - woord - beeld

CROSSROADS | Dag van de Academies

CROSSROADS | Dag van de Academies 2021

Portetten en getuigenissen van studenten Beeld & online optredens van studenten Muziek- Woord

Vandaag is het Dag van de Academies! In normale omstandigheden gooien we onze deuren open en pakken we uit met tal van projecten. Het virus en code rood hielden dit plan tegen. Academie Berchem laat zich niet klein krijgen door het virus en kiest daarom resoluut voor een Coronaproof programma.

We doen dit omdat -meer dan ooit- kunstopleidingen onder druk staan: ze krijgen makkelijk het label als niet essentieel of noodzakelijk. MAAR meer dan ooit blijkt hoe essentieel kunstopleidingen net zijn in tijden van onzekerheid: ze bieden ruggesteun, een uitlaatklep en creativiteit om op een positieve manier te ontsnappen aan de maatregelen die ons treffen door het virus.

BEELD > outdoor expo portretten
"Waarom kies jij voor de Academie?" Met deze vraag en een fototoestel ter hand stapten Marie Sledsens en Filip Kotrly, docenten van de Academie Berchem, naar enkele studenten. Dit resulteerde in een reeks sterke portretten van studenten met hun eigen creatie in het atelier. Levensgroot worden de portretten afgedrukt op billboards en geplaatst her en der in het straatbeeld van Berchem. Komt dat zien!

Ontdek nu meteen de ROUTE!

    

BEELD > mobiele kiosk
Op zaterdag 6 februari rijden studenten uit het atelier Illustratieve Vormgeving rond met een kiosk vol creatieve kaartjes, illustraties en boeken. Niet te missen, want je kan er zelfs enkele kopen als je dat wil...
 

MUZIEK WOORD > online optredens
Geniet vanuit je zetel van het muzikale talent van onze leerlingen. Je kan meer dan 40 optredens online bekijken, van muzikaal tot theatraal, van klassiek tot rock, van jong tot oud. 

DAG VAN DE ACADEMIES

Ga meteen naar onze PLAYLIST met maar liefst 40 optredens.

ELEKTRISCHE GITAAR

Ontdek de OPTREDENS van leerlingen van Seppe Dyck

PIANO KLASSIEK

Luister naar de OPTREDENS van leerlingen Joris Lejeune