Academie Berchem

muziek - woord - beeld

HET KLEINE KAMERTJE

zondag 6 mei 2018 van 11 tot 17 uur

Kom naar het grote project ‘Het kleine kamertje’ van de Academie Berchem muziek-woord-beeld. Samen met ‘Made in Berchem’ zetten we de Academie vandaag letterlijk op de kaart! Expo’s, theater, performances, readymades, zang en muziekvoorstellingen kleuren deze dag tot een boeiend en artistiek geheel.

Sluit je aan bij één van de drie kunstroutes om 11, 13 en 15 uur. Geniet, al wandelend, met volle teugen van korte opeenvolgende voorstellingen begeleid door een gids. Daarnaast zijn er ook heel wat activiteiten doorlopend te bezoeken in de Academie Berchem.

Adres activiteit:
Willem Van Laarstraat 15-21, 2600 Berchem

Tijdstip:
Kunstroutes (*1) om 11, 13 en 15 uur. (duur +/- 90 min)
Doorlopend programma (*2) tussen 11 en 17 uur.

 

*1 KUNSTROUTE - om 11, 13 en 15 uur

Briefgeheimen
Geheimen op postkaarten. Anoniem verstuurd, soms banaal en soms ontroerend. Je hoort hier de allerdiepste geheimen. Geef jij jouw geheim ook prijs?
(leerlingen welsprekendheid)

Colours
Vanuit niets ontstaan eenvoudige tonen. Tonen worden klanken. Klanken krijgen kleur en kleuren worden beeld. Beeld in klank, klank in beeld. Een minimalistisch audio-visueel spektakel.
(leerlingen PopJazz)

Besmet
Enkele zusters bekommeren zich om hun patiënten die aan een zeer vreemde aandoening lijden. 
(leerlingen musical)

De douche
Vochtige, hete dampen doen onze stembanden kirren van plezier. Badkamergalm geeft ons vleugels. Geniet vandaag van een vocaal-hygienische beleving.
(leerlingen klassieke zang)

Blauwbaard
Een sleutel, een gesloten deur, een kamer. Het moment dat verlangen en nieuwsgierigheid het overnemen. Maar eens die deur open gaat, worden alle zekerheden en dromen kapot geslagen.
(speltheater jongeren)

Ornitholoog
Een vliegende vogel vindt altijd wat! Kinderen laten hun veren zien.  Maar of ze een vogel voor de kat zijn, pechvogels, de hoofdvogel schieten, of zo vrij als een vogeltje in de lucht …  Zoek de ornitholoog in jezelf en ontdek hoe ze gebekt zijn.
(leerlingen kunstenlabo)

"Psst, ik wil je een geheim vertellen..."
Benieuwd naar de poëtische en expressieve geheimen van de allerjongsten? Ze worden je toe gefluisterd doorheen de dag. Voor één keer mogen geheimen doorverteld worden... Stiekem dan toch.
(Leerlingen woord en spel)

“Cell Block Tango” uit “Chicago”
Benieuwd naar de moordlustige dames uit “Chicago”? Beluister dan hier de “Cell Block Tango” en kom te weten wie deze dames om het leven bracht … en hoe !
(leerlingen samenzang, tieners en volwassenen)

Wipe My JAZZ
Spits je oren. Check this shit. Kan jij horen, wie waar zit?
(leerlingen combo PopJazz)

Proef de Oosterse sferen
Warme klanken van de Bağlama en Turkse liederen! Zing, klap, geniet en wordt één met de feestelijke muziekkamer uit Anatolië.
(leerlingen Bağlama)

Onder de trap
Een herinnering brengt mij terug naar het huis van mijn jeugd waar we met drie speelden, kweelden, deugnieterij uithaalden, betrapt werden, ruzie en straf kregen. Ik kruip stilletjes in de wereld van mijn boek.
(atelier boekkunst)

Hersenschimmen
Een muzikale vertelling... we zullen er aan moeten wennen dat onze wereld kleiner geworden is en dat alle dagen op elkaar gaan lijken.
(atelier boekkunst)

*2 DOORLOPEND PROGRAMMA – van 11 tot 17 uur

wc-klets
Laat je onderdompelen in de wondere wereld van de wc-spreuken. Jonge en oude, arme en rijke, exotische en ander sujets leren je de etiquetten van de toiletten.
(Leerlingen drama, toneel en voordracht)

beeldhouwexpo
Boetseren, mallen maken, hout- en steenkappen, lassen en bronsgieten ... Kom naar de verrassende expo in het beeldhouwatelier!
(atelier beeldhouwen)

Kleinste Kamertje
Studenten tonen hun verzameling zelfontworpen “kleinere objecten" in het kleinste kamertje van de Academie. Deze objecten vertellen veel over onszelf, de omgeving en maatschappij.
(atelier juweel)

'Ik ben, ik heb, ik hou van,...'
Ik ben, ik heb, ik kan, ik wil,… allemaal dromen en wensen. Studenten maakten posters van hun portret en vertellen ons hun voorkeur vanuit hun eigen 'kamertje'.
(atelier grafische vormgeving)

expo Da Vinci
Met 'Leonardo Da Vinci' als inspirator gaan studenten aan de slag. Ze ontleden, onderzoeken en kleuren buiten de lijntjes. 
(atelier glaskunst)

Kijkdoosjes en scheurkalenders
Kijkdoosjes van kleine kamertjes. Beelden zonder woorden, om even rustig te bekijken. Scheur maar een blaadje van de kalender af, zolang de voorraad strekt!
(atelier illustratieve vormgeving)

The Cabin
Kom schrijven, tekenen en laat een spoor achter. "The Cabin" is een participatieve en reizende installatie. Vandaag staat hij in de Academie Berchem! Het proces van dit project wordt vastgelegd via een expo met foto's en geluidsopnames.
(Carolina Tafalla, studente tekenkunst)

Piepshow
Kleine kamertje: het ene nodigt uit om te piepen, het andere om blindelings af te tasten. Jongeren dagen je uit om hun creaties met verschillende zintuigen te ontdekken...
(jongerenatelier)

De hokjes van onze samenleving
Elke mens in een hokje? In deze interactieve installatie vormen al deze hokjes een complete samenleving.
(atelier boekkunst)

De kleine kamertjes van Boekkunst
Expo met uiteenlopende projecten en ‘door jouw ogen’, een installatie met gedicht.
(atelier boekkunst)