Academie Berchem

muziek - woord - beeld

Getuigenissen Grafische Vormgeving

Sonja's prentenboek!

“Ik droomde al lang om ooit eens een prentenboek te maken. Als lerares las ik prentenboeken voor in mijn klas. Toen ik met pensioen ging ben ik op zoek gegaan naar iets wat daarbij aansloot. Op een opendag in de Academie Berchem ontmoette ik Erika Cotteleer en Anne Verlent. Zij inspireerden mij. Meteen schreef ik mij in deze academie in. Er ging een wereld voor mij open! Dankzij deze opleiding heb ik een eigen beeldtaal ontdekt, door te proeven van verschillende grafische technieken. De aanpak binnen dit atelier ‘grafische vormgeving’ leidde tot mijn eigen geillustreerd, geschreven en vormgegeven boek”. Lees meer over de opleiding.

Stefan houdt van typografie!

Eigenlijk heb ik altijd wel de drang gehad om dingen te maken. Ik vind het een meerwaarde als je een ontwerp kan verpersoonlijken. Door de opleiding ‘grafische vormgeving’ te volgen, kreeg ik een bredere kijk op wat vormgeving kan omvatten en de impact ervan; in deze opleiding krijg je oog voor detail. De Academie Berchem is centraal gelegen en dus makkelijk bereikbaar. Er is een klik met mijn docenten,  ze inspireren mij. Ik kom gewoon graag naar de Academie, want ik wil professioneel verder groeien en dit uitbouwen. De artistieke insteek, geeft een brede kijk op wat er zich in de wereld van grafisch ontwerp  afspeelt; de afwisseling tussen het digitale en manuele, het werken op verschillende dragers en hun ‘tactiliteit’. Grafisch ontwerp is zoveel meer geworden dan ik ooit had kunnen denken! Lees meer over de opleiding.

Marieke en haar poster.

Wat mij het meest boeit in deze opleiding is dat je vanuit manuele oefeningen omzettingen leert naar het digitale. Sinds ik deze opleiding volg, merk ik dat ik veel bewuster kijk naar de dingen rondom mij. Ik heb vaardigheden ontwikkelt om zelf te ontwerpen. Ik vind het super boeiend om je eigen beelden te creëren en daar iets nieuws van te maken. Wat ik in deze opleiding maak, kan ik echt ook gebruiken in mijn werk. De feedback die ik op mijn werk krijg is direct en constructief. Ik leer veel bij; er heerst een gemoedelijke sfeer, het is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Lees meer over de opleiding.