Academie Berchem

muziek - woord - beeld

Academie trip | Beeldzondag 5 mei 2019

Bezoek expo Yayoi Kusama in Museum Voorlinden en de Kijkduin van James Turrell

Tijd voor een nieuw academietrip-avontuur!

Deze keer brengt onze nieuwsgierigheid ons naar Museum Voorlinden waar het museum de 90ste verjaardag viert van één van de spraakmakendste kunstenaars van deze tijd, Yayoi Kusama.
Tijdens haar verblijf in New York krijgt Kusama al snel de bijnaam ‘prinses van de polkadots’. Haar schilderijen, beeldhouwwerken en installaties hebben namelijk altijd één ding gemeen: polkadots!

Als kers op de taart sluiten we de dag af met een buitenwerk van James Turrell. In de duinen van Den Haag maakte hij een plek om naar de lucht te kijken: een 'Hemels Gewelf'. Deze Kijkduin, een uitgegraven krater van 40 meter lang, leek aanvankelijk te ambitieus om waar te maken. Maar ze kwam er toch en dus gaan wij er naar toe!

inschrijven: zo snel mogelijk, bij voorkeur via mail naar academietrips@so.antwerpen.be met vermelding van je naam, je Academie, je adres, je mailadres en gsm-nummer. Of in het secretariaat van je Academie.
prijs: 38€ voor volwassenen, 14€ voor kinderen (tot 12 jaar) voor busreis heen en terug + inkom Museum Voorlinden (rondleiding met gids door vaste collectie)
vertrek en terugkomst: vertrek om 9u stipt aan parking Kielve Vest/Desguinlei (Pidpa). Terugkomst voorzien om 18.30 uur