Academie Berchem

muziek - woord - beeld

CROSSROADS | Dag van de Academieszaterdag 6 februari 2021 - zaterdag 20 februari 2021

Portetten en getuigenissen van studenten Beeld in Berchem

CROSSROADS | Dag van de Academies | zaterdag 6 februari 2021
Vandaag is het Dag van de Academies! In normale omstandigheden gooien we onze deuren open en pakken we uit met tal van projecten. Het virus en code rood hielden dit plan tegen. Academie Berchem laat zich niet klein krijgen door Corona en kiest daarom resoluut voor een outdoor-foto-expo in Berchem, want ...

Meer dan ooit staan kunstopleidingen onder druk: ze krijgen makkelijk het label als niet essentieel of noodzakelijk. MAAR meer dan ooit blijkt hoe essentieel kunstopleidingen net zijn in tijden van onzekerheid: ze bieden ruggesteun, een uitlaatklep en creativiteit om op een positieve manier te ontsnappen aan de maatregelen die ons treffen door het virus.

"Waarom kies jij voor de Academie?"
Met deze vraag en een fototoestel ter hand stapten Marie Sledsens en Filip Kotrly, docenten van de Academie Berchem, naar enkele studenten. Dit resulteerde in een reeks sterke portretten van studenten met hun eigen creatie in het atelier. Levensgroot worden de portretten afgedrukt op billboards en geplaatst her en der in het straatbeeld van Berchem. Komt dat zien!

@plan: binnenkort publiceren we een plannetje op welk pleinen en kruispunten je de portrettenreeks kan ontdekken.