Academie Berchem

muziek - woord - beeld

CORONA update

Maatregelen in Academie Berchem

EXTRA NIEUWS: CORONA - update 12 mei 2020 

Dagelijks wordt de aanpak van het Corona-virus door de overheid en Stedelijk Onderwijs Antwerpen opgevolgd en bijgestuurd.
Op deze pagina informeert Academie Berchem jullie (leerlingen en ouders) over de laatste stand van zaken. 

NIEUWS over de heropstart van de academie!!

 • De minister van onderwijs heeft een plan voor de heropstart van de academies voorgesteld.
 • Vanaf 25 mei is het mogelijk voor de academie om bepaalde leeractiviteiten op te starten.
 • Deze herstart gebeurt in fases en is aan strikte voorwaarden gekoppeld.
 • Snel volgt hier meer informatie over ...

PRAKTISCH:

 • Het OPHALEN van persoonlijk materiaal is momenteel dan ook niet mogelijk. Bij muziek-woord zijn er wel enkele leerlingen die op afspraak, omwille van een gebrek aan printer, taken komen afhalen of afgeven.
 • ONLINE OPEN DAG > Onze Open Dag op zaterdag 20 juni laten we doorgaan als een ONLINE OPEN DAG. We zijn volop bezig met dit vorm te geven. Men zegge het voort … op een plekje met computer en sterke WIFI ;-) Binnenkort meer nieuws hierover...
 • WEBSITE > We bedanken iedereen die van thuis uit onze academie levend houdt. Geweldig om al dat inspirerend materiaal te kunnen delen via FB en website. Zie ook onze Corona Inspiratiezone. We zijn fier op jullie!

 (online zanglessen van Docent Govaart)

ACADEMIE VAN THUIS UIT!

 • CONTACT LEERLINGEN: Leerkrachten hebben contact met hun leerlingen en geven online les en/of opdrachten. Ze doen dit via diverse kanalen en platformen zoals Whatsapp, Skype,  Padlet, Zoom, Hangouts, mail, .... Daar waar mogelijk krijgen studenten een opdracht mee om thuis te realiseren.
   
 • ARTISTIEKE KRIEBEL: Belangrijk is om de artistieke goesting warm te houden. Net daarom geven onze leerkrachten jullie opdrachten mee, om te oefenen en/of te blijven creëren. We weten dat de thuissituatie niet voor iedereen hetzelfde is en het soms zoeken is naar rust, ruimte, tijd en concentratie. Lukt het je niet door de omstandigheden thuis, dan hebben wij daar alle begrip voor. Het is voor iederen zoeken. We zitten met z'n allen tijdelijk in een zeer uitzonderlijke en uitdagende situatie. De zorg voor jezelf en je naasten blijft ook voor ons het allerbelangrijkste.

We houden jullie op de hoogte van belangrijke wijzigingen en/of academienieuws via deze nieuwspagina, nieuwsbrief, Facebook & Instagram.
Wij danken voor jullie solidariteit & begrip.
Zorg goed voor jezelf en je familie & hou jullie creativiteit warm!

vrijdag 13 maart 2020