Academie Berchem

muziek - woord - beeld

CORONA update

Maatregelen in Academie Berchem

EXTRA NIEUWS: CORONA - update 26 maart 2020 

Dagelijks wordt de aanpak van het Corona-virus door de overheid en Stedelijk Onderwijs Antwerpen opgevolgd en bijgestuurd.
Op deze pagina informeert Academie Berchem jullie (leerlingen en ouders) over de laatste stand van zaken. 

 

 

Praktisch

 • LESSEN De academie blijft gesloten tot en met 19 april (einde Paasvakantie). Tijdens de Paasvakantie ontvangen jullie van ons een extra nieuwsbericht of de lessen in de academie op maandag 20 april al dan niet mogen hervat worden. 
   
 • ACTIVITEITEN  Het besef groeit dat publieke samenkomsten voor de zomer niet meer kunnen omwille van de volksgezondheid. Bovendien willen we, wanneer de lessen op school mogen hervat worden, vooral focussen op het lesgeven. Vandaar is er beslist, samen met de meeste Vlaamse academies, om GEEN activiteiten, zoals concerten, eindejaarsexpo's, openbare examens te organiseren tot en met eind juni!

  Uiteraard roept dit veel vragen op over het afstuderen zelf: de jury's, podiummomenten, eindejaarsexpo's en evaluaties ... Na de Paasvakantie zullen we jullie hier concreter over kunnen informeren. We vragen nu ieders geduld, dit zijn -ook voor ons- ongewone tijden. We benadrukken dat we blijven zoeken naar haalbare en menselijke oplossingen voor iedereen.

 • PAASVAKANTIE De Paasvakantie staat voor de deur... Zorg voor rust en ontspanning bij je thuis en in je hoofd. Kunst kan je daarbij meer dan ooit helpen. Hou de artistieke goesting wakker, blijf oefenen en/of creëren in muziek, woord of beeld. Het helpt je in de zorg voor jezelf en je naasten, ook onze prioriteit!

 • INSCHRIJVINGEN tot op heden behouden we de startdatum van de inschrijvingen voor volgend academiejaar op dinsdag 2 juni. 
   
 • CONTACT: Je kan steeds mailen voor vragen en informatie. Dagelijks worden de academiemails verwerkt.

 (online zanglessen van Docent Govaart)

ACADEMIE VAN THUIS UIT!

 • CONTACT LEERLINGEN: Leerkrachten hebben contact met hun leerlingen en geven online les en/of opdrachten. Ze doen dit via diverse kanalen en platformen zoals Whatsapp, Skype,  Padlet, Zoom, Hangouts, mail, .... Daar waar mogelijk krijgen studenten een opdracht mee om thuis te realiseren.
   
 • ARTISTIEKE KRIEBEL: Belangrijk is om de artistieke goesting warm te houden. Net daarom geven onze leerkrachten jullie opdrachten mee, om te oefenen en/of te blijven creëren. We weten dat de thuissituatie niet voor iedereen hetzelfde is en het soms zoeken is naar rust, ruimte, tijd en concentratie. Lukt het je niet door de omstandigheden thuis, dan hebben wij daar alle begrip voor. Het is voor iederen zoeken. We zitten met z'n allen tijdelijk in een zeer uitzonderlijke en uitdagende situatie. De zorg voor jezelf en je naasten blijft ook voor ons het allerbelangrijkste.

We houden jullie op de hoogte van belangrijke wijzigingen en/of academienieuws via deze nieuwspagina, nieuwsbrief, Facebook & Instagram.
Wij danken voor jullie solidariteit & begrip.
Zorg goed voor jezelf en je familie & hou jullie creativiteit warm!

vrijdag 13 maart 2020