Academie Berchem

muziek - woord - beeld

OPROEP | Viewmaster Masterview 2019

Kunstenaars muziek, woord en beeld gezocht!

VIEWMASTER MASTERVIEW 2019 | OPROEP

VIEWMASTER is al 8 jaar hét moment waarop afstuderende studenten een 'podium' krijgen om hun werk te tonen. Dit bijzondere project gaat door op een unieke locatie met professionele omkadering. Een curator beeld en een curator podiumkunsten maken een selectie uit de afstudeerprojecten. Samen creëren ze een verhaal en tonen dit in een expo met diverse optredens.

CONCEPT & SELECTIE 2019

Gerda Dendooven is illustrator, schrijver van jeugdboeken, grafisch vormgever en docent. Dit jaar is ze ook curator voor Viewmaster beeldende kunsten.
Stéphane Galland, drummer en o.a. gekend van de band Aka Moon, begeleidt leerlingen binnen de podiumkunsten naar een onvergetelijk optreden.
Georges Uittenhout (M HKA) is weer onze scenograaf van dienst.

‘Nature and Future’ staat dit jaar centraal. Tijdens de vernissage en op Open monumentendag zal muziek, woord, dans en beeld op een multimediale manier samensmelten tot één ‘gesamtkunstwerk’, vanuit eenzelfde filosofie als die van het Bauhaus. Tijdens een défilé van kunstwerken en maskers zal het muzikale luik gespeeld worden, en zal er live getekend worden op muziek in de expo zelf.

Binnenkort volgt meer info hierover. Ontdek hier alle voorgaande edities.

OPROEP | Gerda Dendooven zoekt:​

1.      Voor de catwalk tijdens de opening op vrijdag 6 september om 19.30 uur:
Werk van studenten (recent of oud) waarmee je je kan verhullen zoals maskers, kostuums, … in alle maten en gewichten, vormen of kleuren. We zoeken ook kandidaten die deze willen showen de avond zelf. Alle voorstellen zijn welkom! Het werk zelf is in te leveren voor 31 augustus op jouw academie. (tenzij je zelf kan zorgen voor transport)  

2.      Voor het live tekenen tijdens de opening op vrijdag 6 september om 19.30 uur
Studenten die mee willen werken aan het live tekenen tijdens de opening. Wat kan het live tekenen allemaal omvatten? Schilderen, tekenen, boetseren, composities maken met papier/stof/objecten/vormen, … dat ter plaatse geïmproviseerd wordt op muziek en tekst & geprojecteerd op dat moment. We voorzien een gezamenlijk oefenmoment hiervoor.

Iets voor jou? Graag een seintje voor 25 juni 2019 aan je leerkracht of mail els.verstraete@so.antwerpen.be.

OPROEP | Stéphane Galland zoekt:​

Leerlingen, ensembles, muzikanten, componisten, zangers, dichters, dansers, acteurs om samen met Stéphane Galland en Gerda Dendooven muziek, woord, dans en beeld samen te laten smelten tot één gesamtkunstwerk, vanuit eenzelfde filosofie als die van het Bauhaus.
Wat verwachten we? Een gezonde dosis creativiteit, engagement en motivatie. Beschikbaarheid op concertdata:
vrijdag 6 september 2019 van 19u tot 21u30 & zondag 8 september, tussen 11u en 18u 

Wil je deelnemen? Aarzel niet en mail willy.bauweraerts@so.antwerpen.be

PRAKTISCH
Opening
| vrijdag 6 september om 19.30 uur
Expo | weekends 7-8 en 14-15 september 2019 | 10 tot 18 uur
Open Monumentendag | 8 september 2019 | 10 tot 18 uur
Adres | Zuiderpershuis, Waalsekaai 14 Antwerpen
 

vrijdag 31 mei 2019