Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

Academietrip 1

‘Pure Rubens’ en architectuur in Rotterdam
Zondag 25 november 2018
 

Voor het allermooiste van de allergrootste uit Antwerpen, trekken we op 25 november naar Rotterdam.  Museum Boijmans van Beuningen presenteert 65 olieverschetsen van Peter Paul Rubens, aangevuld met tekeningen en enkele monumentale schilderijen. Onze gids laat ons zien hoe Rubens’ verbeeldingskracht en zijn atelier werkten. De schetsen variëren van volledig uitgewerkte voorstellingen tot snelle krabbels. Het zijn de schaalmodellen waarmee Rubens’ assistenten aan de slag gingen voor uiteenlopende kunstwerken, van plafondschilderingen tot triomfbogen. Aan zo’n schets valt weinig bij te schaven of weg te moffelen. We kijken naar de meest pure weergave van Rubens’ talent. In z’n schetsen zie je Rubens denken in verf. Je kijkt mee over z’n schouder en ziet hoe de figuren onder z’n handen groeien. 

Daarna sturen we je op pad in architectuurstad Rotterdam. Aan de hand van ons routeplan ontdek je modernistische pareltjes zoals Huis Sonneveld, nieuwe radicale woonvormen zoals de kubuswoningen en spiksplinternieuwe spektakelarchitectuur zoals de Markthal. Op eigen tempo struin je door de stad en kan je -als je wil- nog enkele kleinere expo’s meepikken. 
 

VERTREK & TERUGKOMST
Vertrek om 9 uur aan parking Kielse Vest/Desguinlei (Pidpa)
Terugkomst voorzien om 18.30 uur 

TER PLAATSE
11.00 uur: Aankomst aan Boijmans van Beuningen
11.15 uur: Rondleiding in expo ‘Pure Rubens’
12.30 uur: Vrij bezoek aan Boijmans van Beuningen Lunch Architectuurwandeling op eigen houtje
16.50uur: Verzamelen aan Boijmans van Beuningen
17.00uur: Vertrek

PRIJS
30€ voor busreis heen en terug + inkom museum Boijmans van Beuningen + rondleiding in de expo Pure Rubens. 

HOE INSCHRIJVEN?*
Je schrijft je in vóór vrijdag 16 november 2018, bij voorkeur via mail naar academietrips@so.antwerpen.be met vermelding van je naam, je academie, je adres, je mailadres en je gsm-nummer. Of in het secretariaat van je Academie. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met het rekeningnummer. Gelieve niet voor ontvangst van deze mail te betalen en enkel op het opgegeven nummer.  Je inschrijving is pas definitief na overschrijving. 
De contactpersoon voor de inschrijvingen is Kim Aerts, medewerker in de Academie van Hoboken.

BELANGRIJK
Er zijn voor de uitstap een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Als het vooropgestelde aantal is bereikt, worden de inschrijvingen afgerond.
Schrijf je dus zo snel mogelijk in!

* Als je geen student bent van  één van de 4 Stedelijke Academies,  ben je gedekt door de verzekering van de busmaatschappij maar niet door de schoolverzekering.