Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

Atelier in de Kijker: Beeldhouwen

De docenten Raf Vergauwen & Erik Van In geven een interview:
Vanaf academiejaar 2016-2017 geven jullie samen het atelier Beeldhouwen.
Wat betekent dit voor de studenten?

Studenten krijgen vanaf nu de mogelijkheid om een begeleider te kiezen die bij hen past, afhankelijk van het accent dat ze willen leggen tijdens hun opleiding. Daarnaast kunnen ze echter raad en advies vragen bij ons beide. Ook hebben ze nu de mogelijkheid om meer gespreid te komen doordat er een groter aanbod aan lesuren is, en kunnen ze nu lesuren inhalen die vroeger door omstandigheden gemist werden. Er kan ook met nog meer diepgang langer aan de dingen doorgewerkt worden.

Dus de studenten moeten kiezen voor een 4-jarig traject onder begeleiding van Erik Van In, of voor het 5-jarige traject o.l.v. Rafaël Vergauwen. Welke andere accenten leggen jullie?

Raf geeft anatomie- en waarnemingslessen als vertrekpunt om te komen tot persoonlijke composities. Erik vertrekt meer van de eigen leefwereld, abstracte composities en concepten om te komen tot werken ontwikkeld voor een bepaalde ruimte of plaats: In Situ gerelateerd werk.
 
In praktijk kunnen studenten bij jullie allebei terecht?

Dat klopt! Raf zal de leerlingen begeleiden op dinsdagavond en zaterdag, Erik op donderdagnamiddag en avond en om de week
samen met Raf dan op zaterdag.
 
Worden de uitstappen, expo’s  ook samen georganiseerd?

Juist, zoals in het verleden zullen studenten naar alle uitstappen kunnen gaan die door ons individueel of gezamenlijk worden georganiseerd. Ook bij projecten en expo’s zal meer samenwerking zijn, al zal Erik vanuit het gegeven In Situ de projecten en wedstrijden meer begeleiden.

Is het mogelijk om eens een proefles te komen volgen?

Gedurende de maand september is dat geen probleem, de academie verdeelt kunstbonnen waarmee je een proefles kan komen volgen. Natuurlijk is iedereen ook nu al welkom om het jaarprogramma en onze werking te komen bekijken.

Graag nodigen wij iedereen ook uit op de opening van “Ruimtelijk bekeken”, de expo van de afsturende studenten beeldhouwen in het Zuiderpershuis te Anwterpen op vrijdag 17 juni om 19u.

Ook willen wij iedereen aansporen een kijkje te komen nemen op onze Open academie op zaterdag 25 juni!

Meer impressies en beelden vind je via:
Link naar beelden

en Facebook:
https://www.facebook.com/beeldhouwenhoboken