Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

EXTRA PLAATSEN!! TRIP Keulen 26/03/17 Gerhard Richter & Museum Insel Hombroich

Uitstap Keulen zondag 26 maart 2017

Bezoek expo GERHARD RICHTER ‘New Paintings’en Museum INSEL HOMBROICH


‘Now there are no priests or philosophers left, artists are the most important people in the world’
Gerhard Richter

1839, de fotografie wordt als nieuwe uitvinding gepatenteerd. De beeldende kunst behandelt deze nieuwigheid stiefmoederlijk, maar achter de schermen heerst er onrust: wat is de functie nog van de schilderkunst? Hoe kunnen we, met zo’n concurrent op de loer, de realiteit nog weergeven? Heeft het überhaupt nog zin om de realiteit weer te geven? Deze vraag houdt schilders al bijna twee eeuwen bezig, en kent een hoogtepunt bij één van ‘s werelds bekendste en duurste kunstenaars: Gerhard Richter. Jaren geleden begon hij een ‘beeldenatlas’ samen te stellen: foto’s die daarna schilderijen zouden worden, schilderijen die steeds minder weg hebben van foto’s. In zijn rusteloze zoektocht balanceert hij zo tussen extremen: fotorealisme en rauwe abstractie. Soms is kleur het enige wat overblijft, kleur in een lijvige massa gesmeerd en afgeschraapt van het doek.
Alsof dit nog niet genoeg zou zijn, stoppen we onderweg bij de droom van een makelaar: Museum Insel Hombroich. 35 jaar geleden kon Müller zijn visie op zijn privécollectie (met onder meer Cézanne, Arp, Klein en Matisse) waarmaken. Hij kocht nabij Keulen een verwaarloosd park en bouwde enkele kunstpaviljoenen. Het resultaat is prachtig en uniek: kunstwerken staan anoniem en in relatie tot de natuur te wachten op ons bezoek!

VERTREK & TERUGKOMST
HOUD REKENING MET ZOMERTIJD!

Vertrek om 7.50 uur stipt aan parking Kielse Vest/Desguinlei (Pidpa)
Terugkomst voorzien om 18.45 uur

TER PLAATSE
10.30: aankomst Ludwig Museum Keulen (na verrassing op de bus)
10.30: vrij bezoek aan de expo ‘Gerhard Richter - New Paintings’ en de vaste collectie
12.30: lunch
13.30: vertrek naar Insel Hombroich
14.30: start rondleiding Museum Insel Hombroich (neem bij slecht weer warme kledij mee).
16.30: bus vertrekt stipt aan het Museum

PRIJS
46 € volwassene voor busreis heen en terug + inkom Ludwig Museum (vaste collectie + Gerhard Richter) en Museum Insel Hombroich (met rondleiding)

HOE INSCHRIJVEN?*
Je schrijft je in vóór donderdag 8 maart 2017, bij voorkeur via mail naar academietrips@so.antwerpen.be met vermelding van je naam, je academie, je adres, je mailadres en je gsm-nummer. Of in het secretariaat van je Academie. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met het rekeningnummer. Gelieve niet voor ontvangst van deze mail te betalen en enkel op het opgegeven nummer.
Je inschrijving is pas definitief na overschrijving.
De contactpersoon voor de inschrijvingen is Kim Aerts, medewerker in de Academie van Hoboken.

BELANGRIJK
Er zijn voor de uitstap een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als het vooropgestelde aantal is bereikt, worden de inschrijvingen afgerond. Schrijf je dus best zo snel mogelijk in!

 

*Als je geen student bent van één van de 4 Stedelijke Academies, ben je gedekt door de verzekering van de busmaatschappij maar niet door de schoolverzekering.