Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

lezing Paul Bulteel

Lezing fotograaf Paul Bulteel - 30.11.17 om 19u30


Paul Bulteel, oud student van de afdeling Fotografie Academie Hoboken, kent op korte termijn een succesvol verloop! Hij heeft tentoonstellingen in het buitenland, tot in New York.
Benieuwd hoe dit tot stand kwam? Wil je meer zien? Kom dan naar zijn lezing in de Academie op 30.11.17 om 19u30 (gratis).

Tijdens de lezing laat Paul kennis maken met zijn fotografie, en brengt hij het verhaal van zijn documentaire reeks „cycle & recycle”.

“cycle & recycle” confronteert ons met de rommel en afval die we in onze Westerse samenleving achterlaten, maar laat tegelijk ook de inspanningen zien voor recyclage en hergebruik. 

Voor dit project fotografeerde Paul bij vijftig bedrijven actief in afvalverwerking in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Onze West-Europese regio is inderdaad wereldleider op het vlak van recyclage. 

“cycle & recycle” werd gepubliceerd als fotoboek en kreeg wereldwijde belangstelling. De reeks was eerder dit jaar te zien in de Nieuwe Gaanderijen langsheen de Oostendse zeedijk, en is onder de titel „WASTE NOT” tot eind dit jaar tentoongesteld in de Anastasia Photo Gallery in New York.

Op zijn site kan je meer info en beelden terug vinden.

"cycle & recycle" - een publicatie van Hatje Cantz - ISBN 978-3-7757-4105-7

sfeerbeelden lezing