Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

Sluitertijd

Expo eindejaarswerken atelier Fotokunst

17 juni om 19u: Opening

18 - 19 juni: van 10u tot 19u Expo

 

 

'SLUITERTIJD'

Vijf studenten fotokunst hebben de foto’s van hun afstudeerproject verzameld onder de noemer Sluitertijd. Deze term uit de fotografie is natuurlijk een onderdeel van iedere opname maar knipoogt hier naar de afsluiting van vijf jaar Fotokunst aan de Academie van Hoboken.
Inhoudelijk ging ieder zijn eigen weg en dat kan al bij de eerste blik vastgesteld worden op deze tentoonstelling.

Karin Thiers Het klein gemis
Haar foto’s zijn samengestelde beelden met een nadrukkelijke aanwezigheid van de materie. De composities zijn bewerkingen van foto’s met toegevoegde materialen om het vlakke beeld enigszins voelbaar te maken.

Wim Vodderie gewoon ongewoon 
Onze omgeving heeft dikwijls visuele verrassingen in petto maar ze zijn niet vanzelfsprekend. Deze beelden tonen wat de fotograaf registreert bij zijn omzwervingen, maar hij kiest precies die omkadering waarbij het gewone ongewoon wordt.

Bruno Pollefeys Léon (1894-1974) 
Kleinzoon Bruno onderzoekt een sfeer van herinneringen aan Léon die vier jaar aan het IJzerfront vertoefde. In deze foto’s komen de essenties van deze zoektocht aan de oppervlakte.

Marina Op de Beeck Oude mensen en dingen die voorbijgaan. 
Krasse bejaarden poseren op statiefoto’s bij een stoel uit hun woning, een element uit hun habitat, en tonen de kijker de band met hun omgeving. Het uiteindelijke afscheid van het huis is een grote stap in hun leven. In een aanvullend boekje toont de fotografe impressies van de woning die verlaten wordt door haar eigen moeder: verre herinneringen worden geprojecteerd op die verhuis.

Bart Bylois
Wanneer men abstracte kunst wil creëren via fotografie, verlaat men een beetje “Fotografie". Desondanks creëert de fotograaf via deze fotografie een impressie in een ruimte eindeloos en vooral puur. Ontdaan van enige realiteit, opende deze vorm van fotografische kunst, voor hem althans, een ultieme expressie.

wanneer 18 juni - 19 juni 2016
van 10u tot 19u
vernissage 17 juni om 19u
waar Zuiderpershuis
Timmerwerfstraat 40 - Antwerpen