Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

TRIP

Uitstap Den Haag zaterdag 10 december '16

Heb je altijd al eens oog in oog willen staan met Balzac van Rodin, de danseressen van Degas, Boccioni’s Unieke vormen van continuïteit in de ruimte, La Negresse Blonde van Brancusi, een mobiel van Alexander Calder, de draadfiguren van Alberto Giacometti, een lichtsculptuur van Dan Flavin, een spin van Louise Bourgeois of met vele anderen moderne klassiekers? Vergezel ons dan op onze Academietrip naar Den Haag! Eerst krijgen we een rondleiding in de tentoonstelling ‘Van Rodin tot Bourgeois: Sculptuur in de 20ste eeuw’. Hierin toont het Gemeentemuseum de meest spectaculaire periode in de beeldhouwkunst sinds de renaissance. Daarna ontdekken we de collecties van het Gemeentemuseum. Van Mondriaan tot Delfts Blauw; van Kirchner tot hun wereldberoemde glascollectie, je vindt het er allemaal!
Na de lunch trekken we Den Haag in. Je kan aansluiten bij een bezoek aan het Mauritshuis. Laat zeker weten of je mee wil, dan bestellen we alvast je ticket (voor 14€ extra). Of je kan het Nederlandse politieke en koninklijke centrum op eigen houtje verkennen: langs het Binnenhof, de Gevangenpoort, Paleis Noordeinde en de Koninklijke stallen,…. Wil je nog meer kunst? Bezoek dan Escher in het Paleis. Of neem een taxi naar Wassenaar waar je in het nieuwe museum Voorlinden hedendaagse toppers als James Turrell, Ellsworth Kelly, Roni Horn of Richard Serra kunt bewonderen.

VERTREK EN TERUGKOMST
Vertrek om 8u45 stipt aan parking
Kielse Vest/Desguinlei (Pidpa).
Terugkomst voorzien om 18u30.

TER PLAATSE
11.00: Aankomst Gemeentemuseum Den Haag
11.15-12.15: Groep 1: rondleiding met gids door tentoonstelling ‘Van Rodin tot Bourgeois’.
                     Groep 2: vrij bezoek aan de andere tentoonstellingen Gemeentemuseum
12.30-13.30: Groep 1: vrij bezoek Gemeentemuseum.
                     Groep 2: rondleiding met gids door expo ‘Van Rodin tot Bourgeois’.
13.45: Vertrek bus naar Centrum Den Haag (Prinsessegracht)
14.10: Vrij bezoek aan Den Haag of aan het Mauritshuis (expo ‘Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection’)
16.30: bus vertrek stipt aan Prinsessegracht Den Haag

PRIJS
29€ voor busreis, bezoek en gids Gemeentemuseum
43€ voor busreis, bezoek en gids Gemeentemuseum en bezoek Mauritshuis

HOE INSCHRIJVEN*
Je schrijft in voor donderdag 24 november 2016, bij voorkeur per mail naar academietrips@so.antwerpen.be met vermelding van je naam,
je academie, je adres, je mailadres, je GSM-nummer en of je enkel aansluit bij het bezoek in het Gemeentemuseum of je beide musea (Gemeentemuseum en Mauritshuis) mee bezoekt. Of je geeft deze gegevens door op het secretariaat van je Academie. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met het rekeningnummer. Gelieve niet voor ontvangst van deze mail te betalen en enkel op het opgegeven nummer. Je inschrijving is pas definitief na overschrijving. De contactpersoon voor de inschrijvingen is Kim Aerts, medewerker van de Academie Hoboken.

!!!! Bij je inschrijving ook duidelijk melden welke groep (1 of 2) je wenst!

BELANGRIJK
Het aantal plaatsen is beperkt.
Schrijf je dus best zo snel mogelijk in.

* Als je geen student bent van één van de 4 Stedelijke Academies, ben je gedekt door de verzekering van de busmaatschappij maar niet door de schoolverzekering.