Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

trip 2

Uitstap Brugge & Oostende: zondag 10 december '17

Bezoek expo’s WILLIAM KENTRIDGE Smoke, Ashes, Fable en HET VLOT Kunst is (niet) eenzaam
‘I am interested in a political art, that is to say an art of ambiguitiy, contradiction, uncompleted gesutres and an uncertain ending’ William Kentridge

Rook, As en Fabel; onder dat motto neemt William Kentridge de zolder van het Brugse Sint-Janshospitaal in met bezwerend werk over trauma en heling.
Kentridge maakte de apartheid en de gruwelen van het regime van nabij mee, maar verwerkt ook beelden uit de actualiteit met de ebolacrisis of massamigratie. In de video-installatie More Sweetly Play the Dance bijvoorbeeld, toont hij een protestmars tegen de dood, een herinterpretatie van de Dodendans. Het werk lijkt voor het Sint-Janshospitaal gemaakt, een plek die sinds de 12de eeuw lijden probeert te verlichten en dood te verdrijven.

In de namiddag trekken we naar Oostende voor de Internationale stadsexpo ‘Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam’. Curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos gaan met de tentoonstelling een gesprek aan met de stad Oostende. Startpunt van de discussie zijn ‘Het Vlot Van Medusa’ van Théodore Géricault uit 1818 en een utopisch vlot van Fabre uit 1986 met de titel ‘Kunst is (niet) eenzaam’. Vanuit Mu.ZEE converseren de werken met installaties van onder meer Bill Viola, Chiharu Shiota, Luc Tuymans,..... Het is een gesprek over vluchten, de condition humaine, moraliteit, kunst en vervoering.

VERTREK & TERUGKOMST
Vertrek om 8.30 uur stipt aan parking Kielse Vest/Desguinlei (Pidpa).
Terugkomst voorzien om 19.00 uur

TER PLAATSE
10.00 uur: aankomst Sint-Janshospitaal Brugge voor vrij bezoek aan de expo William Kentridge
13.30 uur: vertrek uit Brugge aan Katelijnepoort
14.10 uur: aankomst Mu.ZEE en vrij bezoek expo Het Vlot in Mu.ZEE
15.00 uur: start rondleiding op verschillende locaties van Het Vlot in Oostende tot 17.00 uur.
17.10 uur: bus vertrekt stipt aan Mu.ZEE

PRIJS
32€ voor busreis heen en terug + inkom tentoonstellingen Sint-Janshospitaal en Het Vlot + rondleiding op verschillende locaties rondom Mu.ZEE

HOE INSCHRIJVEN?*
Je schrijft je in vóór donderdag 30 november 2017, bij voorkeur via mail naar academietrips@so.antwerpen.be met vermelding van je naam, je academie, je adres, je mailadres en je gsm-nummer.
Of in het secretariaat van je Academie. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met het rekeningnummer. Gelieve niet voor ontvangst van deze mail te betalen en enkel op het opgegeven nummer.
Je inschrijving is pas definitief na overschrijving.
De contactpersoon voor de inschrijvingen is Kim Aerts, medewerker in de Academie van Hoboken.

BELANGRIJK
Er zijn voor de uitstap een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als het vooropgestelde aantal is bereikt, worden de inschrijvingen afgerond. Schrijf je dus best zo snel mogelijk in!

* Als je geen student bent van één van de 4 Stedelijke Academies, ben je gedekt door de verzekering van de busmaatschappij maar niet door de schoolverzekering.