Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

trip 3

Uitstap Tilburg & Rotterdam
zondag 25 maart ‘18

Bezoek expo’s RINEKE DIJKSTRA in Museum De Pont en HYPERREALISME: SCULPTUUR in Kunsthal
Een dag kunst over afgebeelde mensen, identiteit, imago en waarachtigheid

De laatste Academietrip van dit schooljaar staat in het teken van de levensechte mens. In twee tentoonstellingen zetten hedendaagse kunstenaars ons oog in oog met onze soortgenoten. Onze eerste halte is Museum De Pont in Tilburg, met een overzichtstentoonstelling van fotografe Rineke Dijkstra. Zij brak internationaal door met indrukwekkende portretreeksen. Het bekendst is de serie Strandportretten die bestaat uit sobere, frontale opnamen van jonge mensen op stranden in Europa en Amerika. Dijkstra concentreert zich op het moment dat een pose zich vormt of juist wordt losgelaten. Ook in haar andere fotoseries richt ze zich op de weergave van verhevigde emoties. Door haar tegelijkertijd niets ontziende en afstandelijke respectvolle benadering slaat Dijkstra een brug tussen het universele en het persoonlijke.
Daarna rijden we naar Rotterdam. Met de tentoonstelling ‘Hyperrealisme: Sculptuur’ zet de Kunsthal, na het succes van ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’ vorig jaar, de stap naar de derde dimensie. We zien een selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen 50 jaar. Van vroege Amerikaanse pioniers als Segal en Hanson, tot de opkomst van de internationale beweging, met onder andere Muñoz, de Bruyckere en Mueck. Ook hun favoriete onderwerp is de mens en in de technische uitwerking zijn deze beeldhouwers ronduit revolutionair.

VERTREK & TERUGKOMST
Vertrek om 9u45 stipt aan parking Kielse Vest/Desguinlei (Pidpa)
Terugkomst voorzien om 18u30

TER PLAATSE
11u00 aankomst aan museum De Pont met om 11u15 rondleiding in vaste collectie en introductie op de expo Rineke Dijkstra
13u30 vertrek aan museum De Pont
14u30 aankomst Kunsthal en vrij bezoek aan expo Hyperrealisme: Sculptuur
17u15 bus vertrekt stipt aan Kunsthal Rotterdam

PRIJS
36€ voor busreis heen en terug + inkom tentoonstellingen De Pont Tilburg en Kunsthal Rotterdam + rondleiding in De Pont

HOE INSCHRIJVEN?*
Je schrijft je in vóór donderdag 10 maart 2018, bij voorkeur via mail naar academietrips@so.antwerpen.be met vermelding van je naam, je academie, je adres, je mailadres en je gsm-nummer. Of in het secretariaat van je Academie.
Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met het rekeningnummer. Gelieve niet voor ontvangst van deze mail te betalen en enkel op het opgegeven nummer.
Je inschrijving is pas definitief na overschrijving.
De contactpersoon voor de inschrijvingen is Kim Aerts, medewerker in de Academie van Hoboken.

BELANGRIJK
Er zijn voor de uitstap een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als het vooropgestelde aantal is bereikt, worden de inschrijvingen afgerond. Schrijf je dus best zo snel mogelijk in!
*Als je geen student bent van één van de 4 Stedelijke Academies, ben je gedekt door de verzekering van de busmaatschappij maar niet door de schoolverzekering.