Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

Ziëna

ZIËNA-reeks 'OP AANVRAAG' voor de maand maart'17

Jullie hebben mij al een belangrijk te behandelen kunstonderwerp voor jullie academie kenbaar gemaakt. Fijn dat elk onderwerp door jullie docentenkorps werd gedragen en verwelkomd als 'prima aanvullend materiaal', vaak zelfs vernieuwend.
Elke week zal er in maart, successief in Hoboken, Berchem, Wilrijk en Merksem, één van de aangevraagde onderwerpen in de focus worden gezet en dit -typerend voor ZIËNA-, in een bredere artistieke en maatschappelijke context, steeds met literatuur en muziek.
Iedereen is welkom voor deze gedocumenteerde lezingen!
Daeninck Scheerlinck

De lezingen starten telkens om 20u en eindigen om 21u30.
donderdag 9 maart Hoboken: FOCUS op WILLIAM KENTDRIDGE in context met Philip Miller (zijn componist) en Marlene van Niekerk / Ronelda Kamfer (Zuid-Afrikaanse literatuur)
Academie Hoboken beeld
Oudestraat 41 te hoboken

donderdag 16 maart Berchem: FOCUS op BAUHAUS in context met 'Gebrauchsmusik'  en 'Nieuwe Zakelijkheid in de literatuur'.
Academie Berchem beeld
Frans Van Hombeeckplein 29 te Berchem

donderdag 23 maart Wilrijk: FOCUS op LEON SPILLIAERT in context met Sergej Rachmaninov en Edgar Allan Poe
Academie Wilrijk beeld
Oudestraat 2 te Wilrijk

donderdag 30 maart Merksem: FOCUS op DAVID HOCKNEY in context met zeer recente evenementen als David Hockney in Tate Britain (tot 29 mei), Cy Twombly in Centre Pompidou (tot 24 april) en de recente ECI literatuurprijs voor Rivieren van Martin Michael Driessen.
Academie Merksem beeld
Van Heybeeckstraat 28 te Merksem