Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

Ziëna-special: Richard Deacon

U wordt vriendelijk uitgenodigd voor onze ZIËNA-special op donderdag 1 juni, die geheel in het teken zal staan van de toonaangevende Britse kunstenaar RICHARD DEACON (te gast in het Middelheimmuseum).
 
We mogen in deze komende Ziëna-special, mvr. Kristin De Glas ontmoeten; prominente kunstkenner 20ste en 21ste eeuw die Richard Deacon en de Britse beeldhouwkunst zal toelichten. De context met Dans & Taal (focus: Edouard Locke) wordt aangevuld door Daeninck Scheerlinck: Deacon hecht evenveel belang aan taal als aan de materialiteit van zijn werken 'beweging als spraak en taal zijn een belangrijk kenmerk van wat ons menselijk maakt'.
 
Onze Ziëna-partner, het Middelheimmuseum, opende op zaterdag 27 mei 'SOME TIME', een solotentoonstelling met werk van Richard Deacon. De tentoonstelling telt 31 werken, zowel monumentale werken als kleinoden, die op verschillende plekken in het museumpark getoond worden. Een centrale plaats binnen de tentoonstelling wordt ingenomen door Deacons Never Mind, een sleutelwerk uit de museumcollectie dat in 1993 verworven werd en dat naar aanleiding van deze tentoonstelling gerefabriceerd werd in roestvrij staal. De tentoonstellingsfocus ligt vooral op ‘variaties’ – misschien wel hét handelsmerk van Deacon.
 
wat gedocumenteerde lezing met filmmateriaal over Richard Deacon
wanneer donderdag 1 juni om 20u (koffie, thee en cake staan klaar)
waar Academie Merksem beeldende kunsten, Van Heybeeckstraat 28 te Merksem